Ons culturele uitje:


Verleden week zijn we naar het Queen Elizabeth Theatre in Vancouver geweest. Er was nl. een concert van Philip Glass.
Glass heeft in de jaren 80 de muziek gecomponeerd voor de non verbale film, Koyaanisqatsi, van Godfrey Reggio. Die film werd deze avond ook vertoond.

De film heb ik destijds, wat zal het geweest zijn, 1984, gezien in een Rotterdamse bioscoop. In mijn onderbewustzijn was het stuk in het geheel emotioneler. Misschien, omdat ik toen nog een broekie was van 20 of omdat het een andere "tijd" was. Neemt niet weg dat het een bijzonder mooi stukje werk is van beide heerschappen!


Voor Kim was het de eerste kennismaking met Glass, en vooral het middenstuk van het concert was nogal zwaar te verteren. Toch heeft ze er ook erg van genoten.
Tot mijn grote verassing verlieten ook enkele mensen het theater en kwamen niet meer terug. Stel je voor!?

Volgende maand gaan we naar "Faust".
Dat wordt voor mij de eerste keer. Ik hou je op de hoogte!

p.s. Koyaanisqatsi(from the hopi language) 1. crazy life 2. life in turmoil 3. life disintergrating 4. life out of balance 5. a state of life that calls for another way of living
 
Heel ander soort glas (niet expres)


Eigenlijk zou ik naar de museumnacht. Maar we konden geen kaartjes meer in de voorverkoop krijgen. Dat staat dan gelijk tegen hè. Zeul je de halve stad af verkopen ze overal nee. Nou dan niet.

Dus heb ik een oud uitje van stal gehaald. Naar het atelier van een glaskunstenaar.
We waren met mijn fotoclub van Flickr en we hebben er erg ongeneerd foto's lopen maken. In mijn eentje zou ik dat niet zo makkelijk gedaan hebben.


Die man, Bert Frijns, maakt grote vazen. Hele grote glazen vazen. Zo groot als babybaden. Minstens. Best mooi hoor.
Maar misschien waren ze te groot voor mij. Te mooi en te glimmend. Want ik was eigenlijk meer geinteresseerd in de dingen die niet mee mogen doen. De probeerseltjes en het afval enzo. Ik hou altijd wel van de dingen die per ongeluk gebeuren.

Op allerlei plaatsen in zijn atelier waren van die fijne kleine verzamelingetjes. Met prachtige tegenstellingen. Vierkant en rond. Glimmend en dof. Aan elkaar gesmolten stukken glas. Brokken van iets dat misschien kapot gevallen was.

Ik kon mijn hart ophalen daar.

       
Untitled Document
     
 

afl. 5

afl. 4

afl. 3

afl. 2

afl. 1
 
Untitled Document
     
 
afl.11-15
afl.06-10
afl.01-05
 
     
 


wie,wa,waar?