Ski-vakantie Sun Peaks 2006


Onze eerste ski vakantie in Canada zit er weer op! Nou, we moeten bekennen dat het in het geheel niet is tegengevallen. De reis naar het ski resort sunpeak is goed verlopen. Zo'n 5.5 uur rijden, en we hebben geen sneeuwkettingen nodig gehad. Wat een opluchting. Zie je het al voor je......een Hollander die sneeuwkettingen om zijn banden moet doen.

We verbleven in een echte lodge en in onze kamer was ook een keuken, zodat we af en toe ons eigen potje konden koken. Scheelde weer in de kosten. Het skiën was ronduit geweldig. Heerlijk rustig op de hellingen en totaal geen wachttijden bij de ski-liften. De eerste dag hebben we nog een les genomen. Kim kan heel goed skiën, maar wilde toch ook een opfriscursus. We hebben nl. een nieuwe type ski, de zgn carve-ski., en dat vergt weer andere technieken. Mijn ski-kunsten zijn ook weer wat verbeterd. Helaas ben ik een ski-perfectionist dus moet ik nog heel wat oefenen.

Toegegeven dat na alle fysieke inspanningen in de buitenlucht we 's avonds wel uitgeput waren. Vooral na een glasie wijn en het eten was het moeilijk om nog energie voor iets anders op te brengen. Zodra we gingen lezen ofso ging ons lichie wel uit. Dus in de hot-tub of een beetje wandelen in het dorp was de enige remedie om wakker te blijven. En 's ochtends dan weer vroeg op om als eerste de slopes weer af te dalen....

Helaas moeten we morgen weer aan het werk, bah!
 
Uitje in het zuiden (van het land dan hè)


Het fotootje komt van de website. We hadden een appartement in de buurt van Epen. Een zogenaamde stilteplek.
Dat had ons natuurlijk al moeten alarmeren....

We moesten er zowat een cursus voor doen om er in te mogen. Een rondleiding hoe we alles aan en uit moesten doen. Als je het een aandeed moest het ander uit. In de slaapkamer mochten we niet te luid spreken. En of we asjeblief op onze sokken wilden lopen. Tsssk!
Het ontbrak er nog maar aan of we hadden een examen moeten af leggen.

Oh, het was allemaal prachtig hoor, dat moet gezegd. Een slaapkamer als een balzaal, een keuken met afzuiginstallatie en overal die vloerverwarming dus.
Ha, dat hebben we thuis niet eens. Maar eigenlijk vonden we het het maar een nuffig ding. Dat appartement.

Wij zijn zoiets niet waard. Wij houden van huisjes waar het vol staat met overgeschoten rommel. Waar de pannen al aankoeken als je ze maar aankijkt. De bank net zo heuvelig als het landschap. De vrijheid om een scheet te laten zonder dat je dan de afzuiger op drie moet zetten.
En waar je vooral geen twee A-viertjes aanwijzingen krijgt hoe je je moet gedragen.

Echt!


       
Untitled Document
     
 

afl. 5

afl. 4

afl. 3

afl. 2

afl. 1
 
Untitled Document
     
 
afl.11-15
afl.06-10
afl.01-05
 
     
 


wie,wa,waar?