Oude plaatjes, curieuze opnamen, onbekende teksten en vergeten artiesten uit de regio Rijnmond.
Daarover gaat het in het radioprogramma Archief Rijnmond, dat ik wekelijks maak voor Radio Rijnmond, in Rotterdam. Het bijzondere geluidsmateriaal waarop dat programma drijft, scharrel ik bij elkaar dankzij luisteraars, verzamelaars en (oudere) artiesten. In de loop der jaren heb ik een archief opgebouwd dat toch wel iets is gaan betekenen. Een archief met niet alleen muziek, maar ook met foto's, verhalen, krantenknipsels, programmaboekjes, bladmuziek en nog zo het een en ander rond (vooral) Rotterdams amusement.
Deze site is bedoeld om met gebruikmaking van dat archief het Rotterdamse amusement vrij gedetailleerd in kaart te brengen. Met de nadruk op de hoogtijdagen van het variété, zo tussen 1945 en 1965.
 
 
   
 
  De meeste verhalen op deze site verschenen eerder in de krant De Oud-Rotterdammer. Maar vaak in kortere vorm en met minder illustraties. Hier en daar heb ik na publicatie ook lezersreacties kunnen verwerken. Muziekopnamen moet u op deze site helaas missen vanwege de Buma-rechten, maar als u iets specifieks zoekt uit Rotterdam kan ik u misschien wel de weg wijzen waar dat te vinden is.
Als ik het weet.

Aanvullingen, correcties en opmerkingen zijn ook hier zeer welkom. En als u materiaal heeft op het gebied van Rotterdams amusement waar u met droge ogen afstand van kunt doen: graag.

Bel 06-24815203 of email rolandvonk@telfort.nl
 
 
     
 

 
Intro
Boeléro
Nicky Noble
Jimmy White
The Valentina's
De Cavelli's
Jossy & Josino
John van Raaij
Cabaret Confetti & De Confetti Stars
Elckerlijc