1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Kan nog net.

Als je zo’n setje foto’s van jezelf online zet krijg je vanzelf behoefte aan iets heel anders. Iets buiten de deur bij voorkeur. Iets dat nou eens he-le-maal niet over jezelf gaat.

Dit weekend nog in de Kunsthal: de overzichtstentoonstelling van Friedensreich Hundertwasser.  Een vrolijk stemmende expositie met een groot aantal maquettes (en een klein aantal schilderijen). Ik kende Hundertwasser niet zo goed en was verrukt over de modellen, die met veel liefde en fantasie gemaakt zijn.
De tamelijk geromantiseerde biografie (film van 45 min) portretteert Hundertwasser vooral als buitenbeen. In werkelijkheid was hij natuurlijk handig genoeg om met dit imago te spelen en de nodige projecten te realiseren. Toch is de film de moeite waard en er valt zo af en toe nog wat te lachen ook. Dat is altijd goed. Als er humor is.

Allemaal gaan kijken, zou ik zeggen. (Of anders eens lekker rondklikken: klik en klik en klik)


| Anneke | 03-09-2004 |zeg ook 's wat“De dingus groeit in de bloempot.” Geniaal! Zo welbespraakt mag ik mezelf ook graag uitdrukken :-)

Reactie van: cockieHihi, toen ik deze foto in de krant zag was ik verkocht. Eigenlijk ga ik bij voorkeur niet naar de Kunsthal. Te duur, te dit en te dat. Maar nu moest ik wel :-)

Reactie van: zeekomkommerZodra je in Wenen een taxi neemt als buitenlander, word je langs het Hundertwasserhaus gereden.
Wij moeten nog weer eens naar Wenen..

Reactie van: de P.Ik hou erg van Hundertwasser, met name van zijn gebouwen. In Nederland staat ook een huis wat erg door hem is geinspireerd. Je kunt het bezoeken. Het aan de Stegge gebouw in Goor.

http://www.adsteggegoor.nl/gebouw.php

Reactie van: MarloesIk heb erg genoten van al die prachtige maquettes. Ik zeg: onmiddellijk alle finexwijken in een Hundertwasser-metamorfose!

Reactie van: GeeSpotWhat you do not wish others should do unto you, do not do unto them. by casino online

Reactie van: gamblingCommenting is not available in this weblog entry.