1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)De oven is boven.

De (keramiek)oven past niet in het gangetje beneden. En daarom staat ie nu buiten. Onbewaakt. Ik dreutel de hele tijd heen en weer. Wat onzin is want het ding ziet er raar uit en is beslist te zwaar om zomaar even mee te nemen.
Ik doe ineens alle achterstallige klusjes. Vuil weg doen. Nog meer vuil weg doen. Kranten in de bak. Band plakken. Daar was ik ineens blij mee, met die lekke band, had ik tenminste reden om voor de deur naast de oven te zitten. Omdat mijn vingers ijskoud waren en het rubber stug duurde het nog extra lang ook. Maar nu zijn alle klusjes op.
Ondertussen wordt er heen en weer gebeld. Sjouwers moet ik hebben, die bovendien niet bang zijn voor een enge draai in de trap. Die zelden denken dat iets niet gaat maar met een monter ‘dat fiksen we effe’ dat ding oppakken, en die nooit een knoop in hun buik krijgen van onbenullige dingen. Dan zet ik wel koffie.

(De oven staat inmiddels. Nu nog zorgen voor de elektra. De meeste dingen in huis doe ik zelf. Maar dit lijkt me typisch een klus voor een betrouwbaar type. Die er verstand van heeft. Die nooit onder stroom staat en…....Kortom, ik ga nog maar eens wat koffie inslaan. )


| Anneke | 28-01-2005 |zeg ook 's watLokstof?

Reactie van: DimitriNou, meer het enige waar ik voor deug op zulke momenten. Het gevoel dat je toch nog wat bijdraagt.
Mensen die zich laten lokken met een kop koffie bestaan denk ik niet. Zelfs niet met de mijne, die toch bijzonder lekker is :-)

Reactie van: zeekomkommerHad je ook van die stoere types die jou op de oven getild hebben en alles in één moeite door omhoog gezeuld hebben?
Dat doen ze bij mij altijd.

Reactie van: sasWat fijn voor je, trouwens. Hiephiep

Reactie van: sasmoet daar dan extra veel stroom op komen? zo dat er een aparte groep voor moet worden gemaakt. krachtstroom misschien zelfs wel? of stel ik me die oven wat al te groot voor?

Reactie van: hansbVoor lekkere kofie verkeerd doe ik veel hoor! Vooral met chocola erbij…
@hansb
Nee, het is gewoon 220, maar ik wil hem wel op een eigen groep hebben. En geaard enzo. Het is niet niks hoor zo’n oven.

@forumgrrl
Maar ben je ook goed met elektra dan? Ik bedoel, desnoods bak ik er een appeltaart bij.

Reactie van: zeekomkommerga je iemand cremeren of zo in die oven? een goeie pizza bak je al op 400 graden.

Reactie van: mightyCommenting is not available in this weblog entry.