1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Ditjes en datjes.

Toen ik in december nog zo optimistisch zei dat de wereld al die tijd om de hoek lag wist ik heus wel dat dat ene dus gewoon nog steeds om die andere hoek lag. Maar het leek me beter om daar niet aan te denken. ‘Komt tijd, komt raad’, dacht ik. Nou ja, ik denk natuurlijk niet echt in zulke uitdrukkingen. Gezegdes zijn lelijk en afgetrapt en ze kloppen ook nooit. Ja de tijd, die is wel gekomen maar mooi dat ik me geen raad weet.

Omdat ik de meeste dingen die nu belangrijk voor me zijn nog niet tot logbare brokken weet te vermalen ben ik zeekomkommersgewijs wel even mijn draad kwijt. Ja, hebbie dat weer. Kan je ook nog es je draad gaan lopen zoeken. Pff. Alsof het niks is.

Nou, en toen vroeg iemand naar foto’s van mijn werk. Bij het zien van het grote ingewikkelde ding zei ze ‘Oh, het lijkt wel een egel’, of mocht ze dat niet zeggen? ‘Nee nee nee, dat is zwaar verboden’, riep ik.  Waarop ze in de lach schoot. En ik ook natuurlijk. Maar ondertussen.

*pruilt*


| Anneke | 05-04-2005 |zeg ook 's watvoor sommige dingen komt nooit raad
alleen maar tussentijd waarin je dan maar egels moet maken
ofzo

;-(

Reactie van: zeppoIk vind het eigenlijk helemaal niet op een egel lijken. Zelfs toen ie nog een snuit had.

Reactie van: jessiemen weet tegeswoordigs helmaal niet meer met moderne kunst om te gaan! alles moet maar weer figuratief zijn en als het dat niet is lijkt het er in ieder geval op.

Reactie van: hansbHet kleíne ingewikkelde ding werd door een collega meteen herkend: “hee, een zeekomkommer!”
Ik vind het eerlijk gezegd vooral een heel Kunstig Objectje, gemaakt door iemand met veel fantasie, kleine handjes en engelengeduld… Of mag ik dat niet zeggen?

Reactie van: ReneeAllerbeste zeekomkommer,
Ik heb je gemist en gezegdes zijn soms hopeloos en irritant. Ik denk dat je maar mét kortingstickers naar de-niet-nader-te-noemen-winkel moet om jezelf te troosten! Of draadjes zoeken. Knuffel van een eigenwijze stuiterbal!

Reactie van: MoniekieOh, wat ben ik blij dat allemaal te horen. Vooral dat van die kleine handjes.

Dat is echt waar trouwens. Dat ik kleine handjes heb. Ik heb ook kleine voetjes. Maat 36. Maar daar kan ik niet mee kleien.

Reactie van: zeekomkommerMoet je voor de gein gewoon eens proberen :-)

Reactie van: DimitriHet klinkt altijd nog beter dan dat ze er een kapstok in zien, toch? Ik zie er trompetdrukknopjes in…

Reactie van: artgrrlCommenting is not available in this weblog entry.