1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Drie dingen van belang.

Zondag dan eindelijk naar het textielmuseum geweest. Voorwaar een schitterend uitje. Ik weet natuurlijk best dat die fabriekshal, waar nu zo gezellig voor de show geweven wordt, vroeger stampvol machines stond en dat het hard hard werken was.  Dat neemt niet weg dat ze een lust voor het oog zijn, die apparaten.  Het apparaat dat sokken breit is daarbij mijn favoriet.  Maar dat is allemaal een extraatje, want het ging natuurlijk om de overzichtsexpositie van Marian Bijlenga. Een aanrader, al zal het voor degenen die zonder het stoute prinsesje W. (5jaar) moeten gaan een stuk minder leuk zijn.

Voor de mensen die dat wat al te damesachtig vinden raad ik een film aan. Een meesterwerk, wordt er gezegd en ik ben het daar mee eens. De recensie is goed geschreven en ik ga hem hier niet herhalen.  Heel in het kort: Het is 1978, een kleine cel van de Rode Brigade in Italie ontvoert een politicus. Maar je ziet niet de handeling. Je ziet het wachten, waarop?, in de flat waar ze zich verschanst hebben.  Dat was toen de koude oorlog nog woedde. Heel anders dan de hete die nu voorbereid wordt.

Tot slot kan ik nog de Tegenlichtuitzending van afgelopen zondag aanraden. Waar goed ingelichte mensen, die lang en diep nagedacht hebben, hun mening geven over de stand van het moslimfundamentalisme. Er is ook te zien hoe een fundamentalistische groep op de puinhopen (huiveringwekkend!) van Grozny een nieuwe samenleving opbouwt. Verhelderend, maar niet noodzakelijkerwijs ook opluchtend. 
Overigens was ik het voor het eerst sinds weken helemaal eens met Freek. Hij was scherp en in de ernst van de afgelopen week kwam zijn domineeachtige manier van doen nu eens mooi uit de verf.  Ik zag ineens hoe hij misschien toch iets oprechts probeert te doen ondanks dat we dat eigenlijk al niet meer kunnen hier in het geweldige westen.


| Anneke | 09-11-2004 |zeg ook 's watDank voor de tips!!!

Reactie van: BertaWat hebben jullie toch altijd ontzettend mooie foto’s. Ik ben er iedere keer een soort van stil van.

Reactie van: Henriette DriesenHa, dat is goed om te horen Henriette :-)

*bloost een beetje*

Reactie van: zeekomkommerWat vond het stoute prinsesje het leukst? (Ik ben gek op stoute prinsesjes.)

Reactie van: cockieJa, wat ‘n mooie foto, ik sluit me volledig aan bij wat Henriette zegt.

Hier in gent hebben we het Miat (http://www.miat.gent.be). Vroeger was het een textielfabriek, als ik het me goed herinner. Samen met het Guislain Museum http://www.museumdrguislain.be/ zeker een bezoekje waard, als je ooit eens in Gent zou komen vertoeven.

Reactie van: JessieKaren Amrstrong heeft goede boeken geschreven. De Wenteltrap vind ik erg mooi van haar.

Reactie van: MarloesHet stoute prinsesje vond het allemaal wel gezellig.
Maar het meest genoot ze toch van het eindeloos samen doornemen (Wat vind jij het schattigst?)van de nieuwste speelgoedfolder onderweg :-)

Reactie van: zeekomkommerCommenting is not available in this weblog entry.