1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

<< Herfst! | TERUG | Kattig >>


Iemand die het leven ernstig neemt.

Ik kreeg een lijst met stukjes zin. Die moest ik afmaken. Ik mocht er niet lang over nadenken. Even daarvoor had ik al een paar hele flauwe intelligentietestjes gedaan. Ik moest twintig moeilijke woorden hardop lezen. Kijken hoeveel kinderachtige sommetjes ik in een minuut kon maken. En nu weer die domme zinnetjes. Ik kreeg zin in geintjes. Gelukkig wist ik me meestentijds wel in te houden. Het was tenslotte een serieus onderzoek. Ik wilde er niet van beticht worden dat ik niet meewerkte. Maar af en toe glipte er toch wat tussendoor. Ben ik bang.

Ik hou van roze koeken.
De toekomst is een drassige wei (schapen, droge, enz).
Ik heb medelijden met Donald Duck.
Het moet maar eens afgelopen zijn met deze test (ik word er baldadig van).

Nou hoop ik maar dat ze een beetje gevoel voor humor heeft. Die mevrouw van de test.

(Ik vrees het ergste. Toen ik vertelde dat ik een vloeibare persoonlijkheid heb had ze me ook al zo gek aangekeken. Moest ik helemaal uit gaan leggen wat ik daar dan mee bedoelde. Dat het maar bij wijze van spreken was. Een vergelijking. Zogezegd. Maar ik maakte het steeds erger. Ze ging almaar glaziger kijken. Toen ik zei dat ik soms het gevoel heb door mijn eigen naden te lekken was ze het spoor bijster. Nou, toen heb ik maar gezegd dat ik er geen gat meer in zag. Dat begreep ze wel. Tsssk. Geen greintje fantasie joh!)

En zo gek is dat niet.

Om te zeggen dat je vloeibaar bent. Ik lees net bij Jan dat alles onder druk vloeibaar wordt. Schijnt een gevleugelde uitspraak onder managers te zijn.
Nou, dat kan me dan allerminst verbazen. Jezelf in de hand houden is ook een kwestie van management. En het afgelopen jaar heb ik zeker onder druk gestaan.
Nu ben ik dus eigenwijs genoeg om te denken dat mijn vergelijking heel wat meer perspectief biedt dan het grauwe ‘ik zie er geen gat meer in’. Wat enge beelden van knaagdieren bij me oproept. Die met hun voortanden persoonlijk een nieuw gat moeten knagen. Bah!
Nee dan de vloeibare persoonlijkheid. Die een nieuwe vorm moet vinden. Daar kan ik wat mee, als bricoleur. Zeg maar. Ik maak een mooie nieuwe vorm en daar giet ik mezelf dan in.
Met of zonder hulp van fantasieloze mevrouwen.

Ozo!


| Anneke | 29-10-2004 |zeg ook 's watLekker puH!
Maar wel benieuwd naar de uitslag natuurlijk.
Hoewel, uitslag, je zult het maar hebben.

Reactie van: tonHh, het was natuurlijk juist helemaal niet de bedoeling dat je je inhield met die zinnetjes. Tja, jeetje, nou klopt de uitslag natrlijk niet…..

Reactie van: JasJe moet nooit grapjes maken in testen of tegen mensen die je een test afnemen, beiden zijn daar niet op ingericht. En nog even over knaagdieren: Onze Bertje, een hamster, knaagt nooit gaten, maar bouwt wel schitterende holen van hamsterwatten, wc-papier en houtsnippers. Daarbij komt dat ook hij een vloeibare persoonlijkheid heeft: hij kan zich zo dun maken als een A-viertje en zich aldus overal tussendoor wringen, behalve dan tussen de tralies van z’n kooi.

Reactie van: marikePS. En wat heb je nou helemaal aan de uitslag van zo’n test?

Reactie van: marikeik word onder druk steeds harder,
harde woorden,
harde schouders,
hard hard hard,
op mij kun je een ijzeren staaf krombuigen,zeggen ze…..
vloeibaar?

Reactie van: sasCommenting is not available in this weblog entry.