zijstrook

juli
inhoud
   
30.07.05   30.07.05  
Baby's Vogeltje

Beetje vage foto’s misschien maar “mijn baby’s” mogen niet zomaar op het net.
Zoals je ziet liggen baby’s niet de hele dag te slapen of te huilen.Ze eten, poepen, plassen en spelen heel wat af. En lief lachen dat ze kunnen.
Ik mag daar dan voor zorgen en ik vind het heerlijk. Lekker op schoot een flesje drinken, beetje kriebelen en krabbeltaal uitslaan..Ja soms slaat er eentje plots op het lepeltje vol met zalige fruithap of “prfoeh” spettert het zo met kracht weer uit het mondje. Maar ook dat is niet eens zo erg. Ze zijn gewoon lief.


Vanmorgen 7.30 uur.
In de keuken hoor ik geluidjes die ik niet thuis kan brengen. Is het de kraan? Vraag ik me af. Neuh, denk ik, te onregelmatig.Misschien iemand in de tuin bezig, dat het alleen maar lijkt alsof het in de keuken is? Nee, ook niet, daar is het veel te vroeg voor.

Een muis! Het is vast een muis denk ik ineens. En ik spring mijn bed uit.

Maar het is een binnengevlogen meesje. Het arme ding kan het raam niet meer vinden.

Wanhopige pogingen, en ook nog bang voor mij nu. Ik zie het hartje zwoegen.
Pas na een hele tijd van onrustig gefladder vindt 't de weg naar buiten. De opluchting is aan beide zijden even groot vermoed ik.

Het is niet de eerste keer trouwens, dat ik een vogel binnen heb. Ik vraag me af wat ze bij mij komen zoeken. Ik woon tweehoog!

(Mm. Ik realiseer me ineens dat dat voor een vogel een vrij normale hoogte moet zijn. Misschien is het juist dat wel. Zit ik precies op een goeie aanvlieghoogte :-)

zijstrook

juli