zijstrook

april
inhoud
   
03.04.05   03.04.05  
Tuin opgeruimd Toveren met troep

Man wat een heerlijk weer, wat zou je lekker kunnen skaten of fietsen of zomaar langs de kust en dan een koffie in het zonnetje, dat zou allemaal helemaal niet gek zijn toch.Maar gewoon lekker thuis schijnt het zonnetje ook uitbundig, de korte broek uit de kast, witte pootjes er onder uit. Zonnecreme op het gezicht alleen maar tegen de rimpels, die er eigenlijk allemaal al wel zitten. Vandaag maakt het niks uit, ogen dicht benen languit en dan wegsoezen.Mmm…eigenlijk ook wel een mooie dag om de tuin te doen, ja joepie. Veel troep, schrammen en stekels later, moeten we stoppen want de groene bak zit mutje vol. Eerlijk gezegd gaat dat nu al enkele weken zo, maar…het is nu echt klaar, kunnen we genieten van de eerste prille bloempjes, knopjes en groene blaadjes.

We kwamen op een doodlopend weggetje. Je weet wel, zo'n stukje niemandsland. Waar allerlei vage rommel ligt. Automatisch haalde ik de camera te voorschijn.'Wat moet je hier nou', zei N. 'd'r is alleen maar troep en treurigheid hier en verder niets'. En hij heeft groot gelijk natuurlijk.

Maar ik heb iets met zulke plaatsen. Het is iets van vroeger denk ik. Dat je juist op zulke plekken uren zoet kon zijn. Een hut bouwde misschien of een heel spel fantaseerde met de rommel die er lag.Je reinste tovernarij eigenlijk, dat je met een ouwe pan en wat uitgelopen aardappels een heel restaurant kon verzinnen. Overtuigend genoeg om er op z'n minst een paar uur volkomen in op te gaan. Ik wou dat ik nog wist hoe ik dat deed.
zijstrook

april