1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

| TERUG |


Waar anders.

Zeem kopen. Op de fiets klimmen. Naar de Blokker rijden. Zoeken bij de Blokker. Verkopen geen zeem. Geen echte. Geloof ik niet. Vragen aan winkeljuffrouw. “Ja-ha, we hebben wel zemen hoor”. Wijst naar nepdingen. Volgende zaak. Richting schoonmaakspullen. Afwasborstels, koffiefilters, zemen. Ha. Zemen in drie maten. Echt. Hema.


| Anneke | 04-03-2004 |zeg ook 's watZe worden steeds schaarser, de écht zeemlederen zemen:

“Donderdag 4 maart 2004 - OOSTERHOUT – De Zuid Nederlandse Zeemlederfabriek is failliet. Bij het bedrijf, dat ooit een van de grootste werkgevers in Oosterhout was, werkten nog twee mensen: de directeur en een parttime medewerkster.”

Reactie van: DimitriOh.. bron: Bn/De Stem

Reactie van: DimitriJa, daar sta ik dus niet verbaasd van. Wel een treurig bericht trouwens. (zie ik heel de tijd zo’n man, keurig in pak, met slepende tred en gebogen schouders, die de zaak voor het laatst op slot doet)

Reactie van: ZeekomkommerHaha! Inderdaad, de dramatiek van dat berichtje sprak me ook zo aan; ik heb dan meteen zo’n Elsschot-sfeer in mijn hoofd. Vooral dat ‘parttime’ is práchtig…

Reactie van: Dimitri(Reactie op de zussen)Moest vandaag hardop lachen om de vleermuisfoto; het ondersteboven hangen werpt z’n vruchten af! Uw moeheidsrimpeltjes vallen reuze mee; vergelijk die eens met het gezicht van de Brits-Amerikaanse dichter W.H. Auden. Onopgemaakte,verkreukelde lakens, zei hij er zelf van.

Reactie van: duizendstraIk heb met neppe zeemlederen zemen hetzelfde probleem als met neppe kurken kurken. Hoe moet het heten als het niet meer van het materiaal waar het naar heet gemaakt is? Ik vind namelijk dat je het dan ook niet meer zo mag noemen.

Reactie van: sas.....en hoe ont"kurk” je dan een fles wijn met een neppe kurk?

Reactie van: jasgewoon met je kurketrekker .... uh…dat kan dus ook niet meer.

Reactie van: trudieMet een neppetrekker?

Reactie van: Sasben ik nou gek ,
of zijn er meerdere Sassen/sassen in omloop?

Reactie van: sasIk denk dat je gek bent ;-)

Reactie van: ZeekomkommerCommenting is not available in this weblog entry.