1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Conny Breukhoven is lief.

Ik zag op tv een portret van Conny Breukhoven. Nieuwsgierig en met kromme tenen. Ze lijkt op Patricia Paay. Die heeft ook dat verontwaardigde. Alsof de hele wereld tegen ze is ‘maar zij trekken zich er niets van aan hoor. Zij gaan gewoon hun gangetje, en nou, als je om je heen kijkt dan zie je wel wie er geslaagd is in het leven.’ En dan trekken ze zo’n pruilgezichtje. Waar komt dat vandaan? Eigenlijk? Waarom willen ze niet als de zakenvrouwtjes die ze zijn gezien worden? 
Op de een of andere manier willen mensen altijd onschuldig zijn. Als ze fouten maken dan schuiven ze die in het gunstigste geval af op omstandigheden en anders op anderen. Karakterzwaktes worden waar mogelijk verdoezeld. Bij elk conflict wordt hetzelfde spel gespeeld. Niet alleen om de macht, maar ook om de onschuld. Het recht aan je zijde. In je gelijk staan. Sommige mensen gaan daar heel ver in. Zo ver, dat ze op het laatst nog de enigen zijn die erin geloven.


| Anneke | 15-10-2004 |zeg ook 's watmannen spelen het om de macht
vrouwen om de onschuld

Reactie van: zeppoVolgens mij denk je veel te ingewikkeld. Vanessa is een over het paard getild dom blondje. Domme mensen zijn vaak verontwaardigd en rancuneus als niet alles precies zo gaat als ze zouden willen. Vooral over het paard getilde domme mensen.

Reactie van: elianeHet een sluit het ander niet uit natuurlijk. Minder intelligente mensen zijn ook onderhevig aan dergelijke psychologische processen. Alleen zullen ze er vaak zelf weinig besef van hebben. En dus sterker geloven in hun onschuld.

Overigens is dit niet de rancuneuze verontwaardiging van de mensen die niet alleen niet veel weten maar ook weinig hebben. Bij Conny B. is het meer een prinses op de erwt syndroom.

Reactie van: zeekomkommerIk heb er RECHT op! *stampvoet*

Reactie van: odetteCommenting is not available in this weblog entry.