1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Kleur bekennen.

Maar ik vind ze tot nu toch het best in het wit. Beetje skeletachtig worden ze dan. Alsof ze ooit in zee geleefd hebben en er kleur en beweging in zat.
Alsof ze afgeschraapt zijn.
Uitgedroogd, opgebleekt in het licht.

De dingen die ik maak vertonen sporen. Van stokjes, van nagels, van vingers. Kleine ongerijmdheden. Die je niet meer ziet als je glazuurt. Glazuur egaliseert. Ik hou niet van egaliseren. Ik hou ook niet van grote gebaren trouwens. Ik hou van kleine subtiele ongerijmdheidjes.

Las ik gisteren in een boek over de diepzee dat zeekomkommers de stofzuigers van de diepzeebodem zijn. Ze grazen de bodem af naar organisch materiaal dat van boven af neer komt gedwarreld. Ik ben een zeekomkommer in het diepst van mijn gedachten. Dat wist ik niet toen ik die domeinnaam koos. Echt niet.

(Ik wilde eerst eigenlijk Starfish hebben, want dat was de naam van één van mijn alter ego’s. Ik had toen een periode dat ik een collectief weblog wilde beginnen met ongeveer 4 alter ego’s. Een soort Pessoa maar dan op een zeepkist.
Ambitie vermomd als bescheidenheid.
Jajajaja, dat weet ik best.
Maar het leek me toch een beetje omslachtig dus ik besloot met één te beginnen. Dat werd dus zeekomkommer, toen starfish al vergeven bleek te zijn. Zeekomkommer is als een paar schoenen waar je eigenlijk niet op uit was, maar dat zich ontpopt als het best passende paar ooit.
Ik ben trouwens blij dat ik daar nooit aan begonnen ben zeg. Webloggen als vier mensen. Pfff.)


| Anneke | 06-12-2005 |zeg ook 's watPfff, webloggen als vier mensen… Ik ken wel mensen die meer weblogs onderhouden onder verschillende namen, dat lijkt me al ingewikkeld.
Maar soms ben ik wel blij met wat alternatieve aliassen…
En eerlijk is eerlijk, je bent de tofste zeekomkommer die ik ken.

Reactie van: AmiekIk vind eentje soms al een hele opgave. :-)

Reactie van: Ellen ReithEn kijk nou, ik kende je al zelfs toen ik nog niets van webloggen afwist. Je bent echt beroemd en overal gelinkt. Dusse…je bent de beste zeekomkommer die er is.

Reactie van: estherWe hadden hier dus evengoed in een diepzeeaquarium kunnen ronddolen…

Maar is Zeekomkommer nou een pseudoniem of een heteroniem? Of zullen we het op alias houden, want anoniem ben je hier natuurlijk (gelukkig) niet.

Reactie van: Theo@ Esther,

Huh? Maar dan had je me toch al wel gelezen zeker?

@ Theo

Misschien wel synoniem?

Reactie van: zeekomkommerJe kleine kunstwerkjes doen me vaak denken aan lieve, abstracte stripfiguurtjes. Af en toe zie ik ook een ‘slechterik’. Volgens mij kunnen ze praten en zelfs een beetje bewegen…

Reactie van: FraseologieHmm… ik vind het wel een goed idee, webloggen als vier mensen. En dan ruzie met jezelf gaan maken :). Als ik nog eens tijd over heb…

Reactie van: Ricky@ Fraseo

O, ik moet gelijk aan dat lijnstripje denken. Kom, van wie was dat ook al weer. Ik wou dat ik goed in Flash was….

@ Ricky

Het is een heel goed idee, maar je hebt er wel een dagtaak aan :-)

Reactie van: zeekomkommerallemachtig ja, als 1 is al zoveel werk

en jij bent inderdaad duidelijk meer een zeekomkommer dan een starfish
daar ben je zo snel op uitgekeken, die starvissies

Reactie van: zeppoHa! Pessoa. Heteroniemen. Jouw verhaal komt me wel een beetje bekend voor. En is zeekomkommer nu sprekend jezelf?

Reactie van: reneOhh maar ik en onze 25 persoonlijkheden hebben het heel fijn samen…

Reactie van: Joli(e)Ik vind de blauwe niet zo mooi moet ik eerlijk zeggen, de witte wel.

Reactie van: YukikoLijkt me niet te doen…webloggen met 4 alter ego’s…zo vermoeiend!

Reactie van: champagneIk heb ook mijn eigen naam eronder gezet. Ik heb al moeite genoeg mezelf bij te houden, laat staan een alter ego of wat.

Reactie van: henrietteCommenting is not available in this weblog entry.