1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Beloofd is beloofd.

Nog even over vogeltjes hoor. Dat blijkt zo te moeten deze maand. Want er was ook al geknipte kip verleden week. Nu weer een herhaling van verleden jaar december, het is een vervolg op die van gisteren, die weer een vervolg was op het domme vogeltje dat in mijn keuken zat. Daar komtie:

E. vroeg wat ik nou zo mooi vond aan die dode vogeltjes. Dat is toch gewoon eng, zei ze. Maar ik kan het wel verklaren.
Toen ik een meisje was woonde ik in een nieuwbouwwijk. Rijtjeshuizen, platte daken en onder de rand van die daken in het voorjaar vogelnestjes. Soms viel er een jonkie uit zo’n nestje. Dan lag er een klein, kaal dood vogeltje op de stoep.
Zulke vogeltjes raapte ik op. Ik aaide oneindig teder het naakte lijkje en was vol medelijden (haha, alsof dat nog nut had, maar dit is een toevoeging uit het nu).
Ik liep er een poos mee rond. Verbaasde me over de rose naaktheid. En de slapte ervan. Ik weet niet of ik me realiseerde dat het vogeltjes waren. Dacht misschien dat het een aparte soort was. Na een tijdje nam ik het dan mee naar de struiken en groef er een grafje voor. Ik legde het vogeltje erin en versierde het met takjes en blaadjes. Dus als iemand kleine truitjes breit voor opgezette vogeltjes dan begrijp ik dat. Helemaal.


| Anneke | 13-08-2004 |zeg ook 's watWeet je het verschil nog tussen een dood vogeltje?

Reactie van: elianeJa, ja, die weet ik nog wel. Haha. Zijn ene pootje is langer! Wat een mop hè?

Reactie van: zeekomkommerAah, wat was jij lief voor een dood vogeltje….

Reactie van: ChantalTherefore it is necessary to arrive at a prime mover, put in motion by no other; and this everyone understands to be God. by casino

Reactie van: online blackjackCommenting is not available in this weblog entry.