1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Zo zondag.

We onderbreken ons uitwaai-wandelingetje om even bij de Hema binnen te lopen. N. bekijkt een kreukeloverhemd, ik zeg dat dat leuk staat. Bij jonge mensen. Hij kijkt me vernietigend aan. Ik grijns terug. Door elkaar ermee te plagen proberen we te wennen aan het idee van ouder worden. Dat lukt natuurlijk niet maar het helpt toch.

Op weg naar de kelder stuiten we op een clubje mensen-die-niet-door-hebben-dat-ze-in-de-weg-staan. Je weet wel, net als je er omheen wilt lopen besluiten ze drie stappen opzij te gaan. Met z’n allen. Zodat je opnieuw halt moet houden.
Nu wordt het tijd om wat te zeggen. Een gedecideerd pardon helpt niet. Ze staan zo te kakelen dat ze het niet eens horen. Dan maar wat luider. Met nauw verholen ergernis vraagt N. of we d’r niet even langs kunnen. Woest verontwaardigde blikken natuurlijk. Dat doen mensen-die-niet-door-hebben-dat-ze-in-de-weg-staan altijd als ze op hun gedrag aangesproken worden. Boos kijken en tegensputteren. De ruig-norse blik van N. legt hen echter het zwijgen op. Mokkend gaan ze opzij.
Beneden is het lekker rustig. We kopen waspoeder en twee flessen port en hoeven niet eens in de rij te staan. In de verte zien we kennis J. We kijken elkaar aan. J. is een lieve man, maar hij formuleert zo traag. En dat niet alleen: een gesprek met hem gaat meestal over spastische darmen of de prijs van koffie. Zonder te hoeven overleggen sluipen we langs de broodafdeling naar buiten. Vandaag drinken we koffie bij de concurrent.


| Anneke | 21-03-2004 |zeg ook 's watHoe zondag.
Hoe oud is N.?

O ja, heb je een stokje toegeworpen…

Reactie van: zeppoN. is van ‘48. Wat dus best nog meevalt. (dit laatste om hem te paaien natuurlijk)


Ik ga het stokje even bekijken…

Reactie van: ZeekomkommerPort? Port! Nee, dr ben ik toch nog een beetje te jong voor waarschijnlijk ;-) Ik heb wl lekker uitgewaaid dit weekend, maar ben niet meer aan de HEMA toegekomen…

Reactie van: Dimitriwel alle knusheid op een stokje!

Reactie van: sasWhat is morality in any given time or place? It is what the majority then and there happen to like, and immorality is what they dislike. by online roulette

Reactie van: gamblingCommenting is not available in this weblog entry.