1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

<< Expo | TERUG | Ziekjes >>


Het oog wil ook wat

De afwas is gedaan. Dat valt heus nog niet mee hoor, als je dat een beetje mooi wil doen. Ja, je kan die dingen wel een beetje kriskras op het afdruiprek gooien, maar dan valt er niks te genieten natuurlijk.
Nee, je moet de dingen die je doet met plezier doen. Er ritme en orde in brengen. De was op lengte ophangen bijvoorbeeld. Of een mooie combinatie te maken van de vaat. Het gereedschap op kleur opbergen. Een fijne schijnorde, zonder enig praktisch nut. Eigenlijk sta ik gewoon te spelen :-)


| Anneke | 21-02-2004 |zeg ook 's watVraagje: als je de afwas gewoon laat opdrogen in het rek, heb je dan eerst het zeepsop eruit gespoeld met water, of droogt dat mee op en zit dat later weer in je drinken, en zo ja, kan dat eigenlijk geen kwaad, als dat een heel leven zo gaat? Hoeveel flessen dubro kan een mens verdragen?

Reactie van: Jacintauitstellen van het afdrogen?

Reactie van: keekstarJa, natuurlijk, waarom zou je iets doen wat uit zichzelf gebeurt?????

Reactie van: JacintaHa, ha afdrogen is voor mietjes. Maar wel de glazen en de bekers omspoelen. Als elke druppel Dreft (ja met minder doe ik het niet) gelijk staat aan een halve fles Dubro neem je beter geen risico’s.

Reactie van: zeekomkommerBehalve hele grote dingen, droog ik nooit iets af. We hebben hier met opzet een Pools afdruiprek opgehangen - (wie zegt dat er geen goede producten uit Polen komen!)- en dat is er op gemaakt om alles nat weg te zetten. Verder ken ik mensen, die ik hier niet met name ga noemen, want je kunt niet zomaar je familie opdienen op het internet, die een opmerkelijke manier van afwassen hebben. De laatste keer dat ik daar afwaste, zijn we met een handvol borden en een beetje bestek een uur bezig geweest.
Eerst! de plastic teiltjesophoger in het aanrecht zetten. Dan, het teiltje er schuin op, en het kleine bakje tussen het teiltje en de rand van het aanrecht plaatsen, anders gaat de zaak kantelen. Wel het kleine bakje met water vullen, Duizendstra, je let weer niet op. Daarna leg je op het aanrecht de twee zeempjes neer (tegen morsen uit het afdruiprek) en dan, ahhhhrggg. ‘The things we do for love’, nietwaar.
Tenslotte: afgelopen vrijdag sleepte ik de stofzuigerwisselbokaal in de wacht. T. eindigde, ‘wie immer’, op een schamele tiende plaats. De bokaal bevatte:stof, barbieschoentjes, lavasteentjes, rijst en poezenbrokjes.

Reactie van: duizendstraJa mooi, dagelijkse dingen mooi doen, zelfs met vuilnis buiten zetten kan dat.
@duizendstra: Uw reactie verdient een eigen log. Waar is uw web?

Reactie van: IreneNatural selection is simply about genes replicating themselves down the generations. Genes that build bodies that do what’s needed - seeing, running, digesting, mating - get replicated; and those that don’t, don’t. by online gambling

Reactie van: blackjackCommenting is not available in this weblog entry.