1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Zeekomkommer zegt geen tussenennen.

Hoera, er is weer Post uit Canada. Deze keer vertelt mijn lieve broertje dat hij is gaan skin. Op een doordeweekse dag! Dat is nog eens wat anders dan vetogen in een vuile koekepan.

(Ja die tussen-n die moet je er zelf maar even bij verzinnen want ik vind koekenpan dus helemaal niet lekker lezen. Veel te statig. Koekenpan klinkt als een ouderwetse mejuffrouw op theevisite die heel erg haar best doet ABN te spreken.
Bij koekepan denk ik altijd aan Elsje Fiederelsje hoewel er in dat hele liedje geen koekepan voorkomt geloof ik. Maar dat komt natuurlijk door die pannekoeken, die ook niet met een n moeten. Vinnik. Want Elsje Fiederelsje is geen ouderwetse mejuffrouw op theevisite, maar een meisje uit een gezin dat onder de armoedegrens leeft. Het meel is immers te duur. En die ouderwetse mejuffrouw met haar correcte uitspraak vindt pannenkoeken vast een luxe product. Je hoort het ‘r gewoon zeggen op die tuttige theevisite van d’r. Inclusief tussen-n. Tsssk! Nou, dan ga ik toch zeker geen tussenennen zitten schrijven.)

Afijn.
De pluspunten die komen dan weer wat later, want ik moet nu eerst naar een feestje. Toedeloe :-)


| Anneke | 15-01-2006 |zeg ook 's watKoekepan, omdat je toch maar n pannekoek tegelijk in die pan krijgt. En pannekoek omdat je maar n pan nodig hebt voor voor mijn part een hele stapel.
Sinds 10 jaar vaar ik blind op mijn taalgevoel en dat bevalt prima!

Reactie van: Theo... en zeggen dat ik juist de nieuwste versie van het Groene Boekje heb aangeschaft; op papier n electronisch, en kweetniehoeveel tussenennen…

Reactie van: FraseologieIk wordt gek van al die nnnnnen.

Reactie van: Ellenarremoedegrens….......!

Reactie van: RobIk wil even opmerken dat de (volgens mij) correcte spelwijze van mejuffrouw, dus met een tussenef, er voor mij beter uitziet dan mejufrouw: netjes en gewichtig.

Reactie van: PetWerewolf@ Pet

Ja zie je wel. Ik had al een gevoel dat daar iets verkeerd zat. Maar toen ik er twee effen van had gemaakt vond ik het ook maar gek staan.
Ik ga nu even prakkezeren of ik het nog ga verbeteren.
Want taalfouten vinnik best, maar ik wil ze dan wel bewust gemaakt hebben :-)

Reactie van: zeekomkommerCommenting is not available in this weblog entry.