1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

<< Dit dan. | TERUG | Verhuisd >>


Naar het licht.

In de zak waar al een week een paar wortels liggen broeit iets. Ik heb namelijk de gewoonte om niet alles op te maken. In de pan blijft nog anderhalve aardappel over. Van de paprika snij ik meestal maar driekwart. In mijn koffiekopje zit altijd nog een laatste slokje. Nutteloze reserves,  want later kieper ik ze toch nog weg.

Deze twee wortels hebben besloten de moed niet op te geven. Verdomd dachten ze, als jij te besodemieterd bent om ons op te eten dan verzinnen we zelf wel wat. En ze ontwikkelden kleine groene dingetjes aan hun kroon. Miniscule stengeltjes, groeiend naar het licht.
Kijk.
Dat zijn nou mijn wortels!


| Anneke | 01-12-2005 |zeg ook 's watMoet je ze in de tuin begraven, dan heb je je eigen wortelplantjes…of werkt dat zo niet?

Mooie foto!

Reactie van: AnnaDe trots, één en al moederkloek. ;-)
Ik zie een vervolg komen op Seeds in space.

Reactie van: ActiereactieIdd mooie foto, het lijkt of ze zich hebben laten inspireren door jouw werk.

Reactie van: Amiekah, daar zijn je tenen weer.

Reactie van: jacqIk vind het altijd erg wonderlijk, die donkere bak onder de gootsteen waar nieuw leven in ontstaat. Dan wil je aardappels gaan schillen en besef je opeens hoe heerlijk complex en verassend het leven is. En dan ga je daar heel filosofisch over nadenken en dan roept je moeder je tot de orde, “Waar blijf je nu met die aardappels?”

Reactie van: elloNee joh, dat is het zeekomkommervirus!

Reactie van: MoniekieWat een leuke foto. Als je ze ingraaft gaan ze volgend jaar bloeien en dan kun je daarna zaad oogsten voor het jaar daarna. Ik zou ze gewoon maar opeten!

Reactie van: petraha, helden zijn het!
die niet te stuiten levenslust!

(en nou kun je ze natuurlijk al helemaal niet meer weg gooien… in de schoen voor het paard van sinterklaas dan maar?)

Reactie van: zeppoAardappels met pluimen zijn erg. Dit is net een treetje lager.

Reactie van: RoelofCommenting is not available in this weblog entry.