1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

<< Hehe. | TERUG | Herfst. >>


Pluspunten op zondag (5).

Met de zelfontspanner, het fototoestel onder mijn kin en dan toch steeds net niet helemaal erop. Ja, ik heb natuurlijk uiteindelijk wel een paar aardige foto’s weten te maken, maar zo is het toch veelzeggender. Zonder handen ben je niet best af.
Ik zou me geen raad weten. Mijn hele doen zit in mijn handen. Mijn laten in mijn hoofd trouwens. Maar dat is een ander pluspunt. Denk ik.

Ik vind mijn handen wel ouder lijken dan ik ben. Echt al een beetje uitgedroogd en vellerig. Maar ik ben er toch steeds blijer mee. Vroeger, toen ze nog fris als jonge roosjes waren was ik een stuk onhandiger. Ik herinner me eenvoudige dingen als het knippen van een hartje, het schillen van een appel of de dingen die ik moest doen op de huishoudschool. Wat een moeite dat allemaal kostte. Uren was je bezig, en het resultaat was altijd minder dan hoe je het in je hoofd had. Het waren eigenlijk meer roosjes in de knop die jonge handen van mij. Veelbelovend genoeg maar je kon er bitter weinig mee.

Nu zijn ze helemaal opengebloeid. Op het hoogtepunt, er net overheen misschien. Rozen op hun mooist. Of toch in ieder geval op hun handigst. Het verschil tussen de dingen in mijn hoofd en de dingen in mijn handen is tenminste nog nooit zo klein geweest.


| Anneke | 20-11-2005 |zeg ook 's watBeste mevrouw A. Zeekomkommer. Hier een gouden (en gratis!) tip: Koop eens een statief!
(En de wereld zal nooit meer zijn zoals hij voorheen was)
Oh Casa, El Hombre de dinges. Wat een goeie tip.
Volgende week een foto met statief.
Dat beloof ik!
:-)

Reactie van: AnnekeGoed idee een statief, maar dit is ook knap!! Het zijn echt gebruikte handen. Op naar volgende zondag..

Reactie van: Petrahttp://nl.wikipedia.org/wiki/Connie_Palmen begon op de mavo en studeerde af in nederlands en filosofie. Wie plukte jou van de huishoudschool?
En toen?
En toen?

Reactie van: Theo@ Theo

Nou, dat heeft nog aardig lang geduurd bij mij. Ik heb mijn schoolloopbaan pas afgemaakt toen ik al moeder was.

Moedermavo, VWO, HBO.

En nu dus ook nog een cursus edelsmederij :-)

Reactie van: AnnekeYou go girl!

Reactie van: EstherCommenting is not available in this weblog entry.