1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Eenvoudig gereedschap, ingewikkelde dingen.

Vroeger hadden wij thuis een rommella in de keuken. Daarin belandde alles wat alleen overbleef, een stukje aan miste, of om een of andere reden overbodig maar nog niet rijp voor de prullebak was. Op dagen dat je met je dure speelgoed niets aan kon vangen keek je in de la en rommelde wat ingredienten bij elkaar. Een dobbelsteen, twee gekleurde elastiekjes. Een paar van die blauwe melkdoppen. Misschien een kammetje met de helft aan tanden er uit. Je graaide gewoon net zo lang tot je een idee kreeg. Zat je zo de hele middag winkeltje te spelen.

Ik heb tegenwoordig een mandje voor dat soort rommeltjes. Een gereedschapsmandje.
Dat is het fijne van klei. Met een paar stokjes, een mesje en een tandenborstel kom je al een heel eind. Het meeste doe je toch gewoon met je handen. Het opbouwen, het zoeken, het vormen is allemaal een kwestie van voelwerk.

Pas op het allerlaatst prik je es ergens een gaatje in met een ouwe prikpen. Je bevestigt iets met een kloddertje spuug en met een afgeplat stokje werk je het een beetje af.
Zo’n handeling herhaal je dan een keer (of honderd).
Heel eenvoudig.
Terwijl je zo toch heel ingewikkelde dingen kan maken (klik!).


| Anneke | 10-11-2005 |zeg ook 's watHandig, je oude keukengereedschap omdapen in kleigereedschap.

Reactie van: PetraDrink je wel genoeg, dan? Als je zo vaak overal op moet spugen?

Reactie van: saso ja, dat mis ik in mijn nieuwe keuken: de rommella!

Reactie van: zeppogeweldig die fotoos van ingewikkeld ding in wording.

Reactie van: wiesrommella, één van de tradities die ik heb overgenomen. Toch eens kijken of ik er ook gereedschap uit kan toveren…

Reactie van: MoniekieCommenting is not available in this weblog entry.