1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Pluspunten op zondag (3).

Mijn voeten dus. Voor de regelmatige bezoekertjes geen onbekenden. Te pas en te onpas schuif ik ze in beeld. Bij het boodschappen doen, bij het afwassen, en nou eigenlijk is er altijd wel een reden om ze te laten zien.
Waarom ik dat eigenlijk doe, vroeg Jan.
Hij zag het wel vaker en begreep het eigenlijk niet zo goed. Het zelfportret met voeten.

Tja.

Waarom mensen zichzelf fotograferen dat is lang geleden al ‘s heel afdoende uitgelegd, dus dat sla ik maar over. Maar waarom dan de voeten? Waarom niet in de spiegel gekeken en het gelaat, of het gehele postuur gefotografeerd? Dat is toch veel voor de hand liggender eigenlijk. Meer een zelfportret. Zou je denken.

Niets is minder waar. Mijn beeld van mezelf beslaat maar een beperkt deel van mijn lichaam. Mijn gezicht zie ik sowieso nooit. Slechts in reflectie. Dat geldt ook voor mijn hele postuur. En mijn achterkant, nou dat is helemaal een vaag terrein. (De achteruitkijkspiegel van H&M geloof ik niet. Het kan gewoon niet waar zijn dat ik er van achter zo uitzie.)

Feitelijk zie ik mezelf dus alleen maar als ik naar beneden kijk. Mijn hoofd ietwat gebogen glijdt mijn blik automatisch langs mijn lichaam naar het meest vooruitstekende deel van mezelf.
Dus.
Mijn voeten, dat ben ik.


| Anneke | 06-11-2005 |zeg ook 's watHelemaal duidelijk!

Reactie van: MoniekieIk tel daar toch gauw tien pluspunten.

Reactie van: cockieEn zo herkenbaar voor trouwe bezoekers!

Reactie van: PetraIk heb geschaterd bij die achteruitkijkspiegel van H&M; inderdaad zeer herkenbaar!

Reactie van: carinHet zijn mooie voeten.

En bij H&M weiger ik in die spiegel te kijken. Mij krijgen ze niet gek :-)

Reactie van: Jennyoh ja, die nare achteruitkijkspiegel, grrrr. je voelt aan je billen, de broek lijkt goed te zitten, zakken op de juiste hoogte, etc. en dan werp je een blik in die spiegel en het treft je als een mokerslag: maatje groter/andere broek/voorlopig rokjes/even geen stretch kortom: winkeldesillusie.

dan kijk ik ook liever naar m’n tenen.

Reactie van: MirjaMen ze zijn mooi!
ik heb de mijne lief, maar mooi… nee, helaas

Reactie van: zeppoMooie uitleg :-)

Reactie van: psQ'lje hebt ze allemaal op een rijtje. fraai.

Reactie van: wiesHet zijn voeten die de weelde kunnen dragen!

Reactie van: IreenGelukkig ben ik niet mijn voeten. Ik zou wel andere voeten willen.

Reactie van: Erwinde groteteennagels moeten wel een beetje worden bijgeknipt om in lijn te blijven met de wijsteennagel, de middelteennagel, de ringteennagel en de kleineteennagel.

Reactie van: hansbJajaja, dat met die teennagels knippen, daar treuzel ik altijd heel erg mee. Wat zou daar dan weer de diepere betekenis van zijn he?

Reactie van: zeekomkommerIk geloof die spiegels van de H&M ook niet.. dan durf ik nooit meer in bikini!

Reactie van: FloorMijn voeten, dat ben ik -zeg je.
Zelf heb ik dat altijd in de zomer met blote knieŽn: de achterkanten, van ieder mens weer anders..  proberen karaktertrekken, eigenschappen in te schatten, het gezicht te raden en of het klopt als iemand zich dan omdraait.

Reactie van: TheoOp http://www.lensculture.com/handsface.html staan een stuk of twintig mensen geportretteerd met hun handen voor hun gezicht. Smullen voor mij!

Reactie van: TheoZeekomkommer, ik maak niet graag reclame voor mijn eigen logs, maar ik heb hier wel wat spam voor je dat je denk ik wel kunt waarderen:

http://yukiko.web-log.nl/log/4047278 (klik op kunst) en mocht je interesse hebben, ik heb meer foto’s)

Reactie van: Yukikohttp://www.duvekot.ca/eliane/archives/000871.html

Reactie van: elianeDank je wel. Ik ben helemaal tevreden :-)

Reactie van: janIk verstop ze liever….  mijn handen, dat ben ik :-)


Maar Anneke…. wat heb je dat toch mooi geschreven… zo is het gewoon, zo leer ik je kennen.

Reactie van: NenehHallo Anneke,
Jij bent iemand die heeft geleerd zich sneller te uiten dan vroeger. je zegt niet meteen iets, moet er wel even over nadenken en als je dan datgeen zegt wata je wilt, dan komt het er op een vriendlijke manier uit. Je wilt heel veel, hebt veel ambities en doet er ook iets mee. Wat je wilt doe je over het algemeen ook. je bent ook een heel gevoelig mens en je gevoel uit je sneller dan je rationeel denken. je gevoel drukt ook een stempel op je creativiteit, je creativiteit wordt gevoed door je gevoel. Even een korte interpretatie van jou mooie voeten.

Reactie van: PeetjeCommenting is not available in this weblog entry.