1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Arme schapen.

Het was niet alleen maar een flauw stukje. Ik verwonderde me ook over de intuitieve wijsheid van kinderen. Het viezerestaurantspelletje verdreef namelijk de verveling. De opwinding van het viezewoordenzeggen deed ons bloed weer stromen. Je ging als het ware loom en slapjes dat restaurant in maar kwam er verkwikt en opgewekt weer uit.
Dan kon je weer gaan spelen.

Want wij waren heus echte speeldiertjes hoor. We bouwden hutten. Organiseerden Olympische Spelen voor alle buurtkinderen achter op het grote grasveld inclusief prijzen uit onze eigen speelgoedkist. Of we hadden een grabbelton, die kostte dan een stuiver ofzo. Kon je daarna een goedkope barbie (1 gulden!) kopen bij Galeries Modernes.
En zwerftochten dat we gemaakt hebben. Daar mag menig modern kind jaloers op zijn. Tegenwoordig komen kinderen bijna nooit onbemand de deur uit. Lijkt het.
Naar school worden ze gebracht en gehaald. Daarna naar de club of spelen bij een vriendje. Of ze gaan naar de opvang. De arme schapen.

Naschoolse opvang bestond toen niet.
Was ook niet nodig want onze moeders werkten meestal niet in loondienst. Maar dacht je dat wij thuis gingen zitten. Ammehoela!
Keihard spelen! Dat deden wij.


| Anneke | 01-10-2005 |zeg ook 's watMijn kindjes spelen ook veel buiten hoor. Nu niet, het regent en ze kijken Annie, de musical.
Eentje kleurt een kleurplaat in en de ander speelt met zijn houten trein. Zo gaat dat iedere dag. Lekker spelen en spelletjes verzinnen. De oudsten hebben een hele eigen fantasiewereld waarin ze altijd vertoeven als zij buiten zijn.

Maar hier doen wij dan ook niet aan naschoolse opvang. Ik ben een niet-werkende moeder. Zoeentje met een kopje thee en een biscuitje om drie uur. Lekker ouderwets. En dat wil ik nog blijven zolang we nog genoeg geld hebben om iedere dag te kunnen eten.

Reactie van: YukikoIk zou ook ZO graag een niet-werkende moeder willen zijn. Maar we hebben de centjes gewoon hard nodig, helaas. Gelukkig werk ik maar 3 dagen, dat is genoeg voor beleg op brood en zeeen van tijd met onze M.
Wij zwierven ook door het groen achter ons huis, bouwden hutten en gingen koeien aaien. Ik hoop ergens naartoe te verhuizen waar M. dat ook kan straks. En het nog-niet-over-besloten broertje of zusje.

Reactie van: EstherIk weet het. De ouders van nu zien zich voor heel andere taken gesteld. De levenstandaard ligt hoog, en alles is duur, duurder, duurst.
Ik heb ook een beetje een arme schapen gevoel voor die nieuwe vaders en moeders. Hoe hard ze moeten werken om alle eindjes bij elkaar te houden. Financieel, maar ook praktisch en organisatorisch. Met strakke dagschema’s en alles en alles. De marktwerking eist overal zijn tol :-(

Reactie van: zeekomkommeren je moest thuis komen als de lantarenpalen aangingen,
maar soms waren we zo druk, dat we dat niet eens merkten

Reactie van: sasen naar het landje, slootje springen, fikkie stoken, sigaren roken, vechten met dat tuig van een straat verderop…

Reactie van: hansbOeh ja!
Sigaren roken, dat dejen wij ook :-))

Reactie van: zeekomkommerHet gebeurt nog steeds, maar nu noemen we ze hangjongeren….......

Reactie van: MoniekieWie zich nu toch zit te vervelen kan even filmpje kijken hier
http://www.aboutblank.nl/pivot/entry.php?id=664
Ik dacht dat is ze en ja, je was het!!

Reactie van: TheoOw, Theo!
Ik wilde het geheim houden.

Reactie van: zeekomkommerIk zou niet graag een ‘niet-werkende’ moeder aan de wal zijn. Ik ga dan in ieder geval genoeg verdienen voor een huishoudster, de overige luxe kan me niet schelen.

Reactie van: henriettenou hier spelen ze alleen maar buiten, zelfs in de regen en de kou. nou kon dat hier ook zonder gevaar toen ze kleiner waren.(nu zijn het pubers). ik werk nu tijdelijk vanuit huis, maar hoe ouder ze worden hoe meer opvang ze nodig hebben na school. dus dat wordt geregeld.

Reactie van: wiesEn als het regent naar zolder…

Reactie van: petrakeihard spelen, dat is het! DAT kunnen ze tegenwoordig niet meer!

Reactie van: MirjaMhee, ik mocht 1 keer in de 2 weken het huisvuilprobleem oplossen
niks container bij de weg
de fik erin!

kom daar nog maar eens om:-(

Reactie van: zeppoGaleries Modernes op de Binnenban?

Reactie van: Ricky@ Ricky

Ja die :-)

Reactie van: zeekomkommerleuke site Ja dat ging vroeger wel even anders Stellen wij onze levensstandaard niet zelf veel te hoog!!! grt ans

Reactie van: ansCommenting is not available in this weblog entry.