1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)



Ik wou wel weer een stukje schrijven.

Maar ik weet niet meer hoe ik het deed. Echt! Daarom begin ik maar met een recept. Dat is ook bijzonder. Een recept van iemand die niet kan koken.
Het is voor een toetje. Alhoewel ik me daar niet zo aan hou. Ik lust het ook als ontbijt en zelfs als avondeten. Ja. Ik moet er echt heel erg mee oppassen anders is het nog maar het enige dat ik eet. Komtie:

Half pond gemengde noten (rozijnen erbij mag)
Pot heldere honing

Chilipoeder
Djahe
Korianderpoeder
Kaneel

Kwark

Noten roosteren in droge koekepan. Niet letten op klein paniekgevoel -Oeh, dat kan ik niet. Ik heb nog nooit noten geroosterd. Het klinkt moeilijk!- gewoon pan op het vuur noten erin en een beetje omscheppen. Na een tijdje zie je dat de noten wat vettig worden. Zegt Sas.
Maar ik doe het gewoon op de gok hoor. ‘Zo’, denk ik na een tijdje. ‘Nou kan die rommel dr wel bij’. En dan doe ik er snufjes van de kruiden bij. Ik weet natuurlijk niet wat een snufje is. Dat is een van de redenen waarom ik niet kan koken. Ik begrijp het jargon niet. Een snufje is veel te vaag voor mij. Maar goed. Begin gewoon voorzichtig. Chilipoeder beetje zuinig. Kaneel het minst zuinig.
Doorgaan met omscheppen tot alle kruidjes aan het vet van de noten zijn gehecht. Althans ik heb na lang en diep nadenken besloten dat dat is wat er gebeurt in die pan. Dan kieper je het hele hete zootje in de honing. Die je eerst in een groter doosje hebt laten overlopen. Lekker omscheppen. Bordje pakken flinke mep kwark erop en daarover ruim de warme honing met noten.

Met gasten eten is erg lekker en gezellig. Maar in je eentje nuttigen is aan te raden. Smakken, zuigen, kreunen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.


| Anneke | 01-04-2005 |



zeg ook 's wat



Die gaan we zeker uitproberen!
Snufjes snap ik trouwens ook niet…

Reactie van: Anne-Floor



Je hebt snufjes, die zijn droog,
dan heb je wolkjes en scheutjes, die zijn nat, en klonten zitten ertussenin.
Da’s alles.
Oh en met dadels en steranijs of wat sinasappelrasp erbij, lijkt het me ook heel lekker…

Reactie van: sas



Ja, dat jargon dus. Nooit es een fijne feitelijke hoeveelheid! Om de senuwe van te krijgen.
Wat een flinke mep is dat weet ik wel. Maar dat staat er dan weer nooit in h, in een recept.

Reactie van: zeekomkommer



nix jargon, gewoon op gevoel, intutief zoals jij je Dingen maakt.
maar rozijnen in plaats van noten?

Reactie van: hansb



Nee joh gekkie.
Rozijnen erbij. Niet ipv.
Alleen maar rozijnen is toch helemaal niet lekker!
Wacht, ik schrijf ‘t er gelijk even bij.

Reactie van: zeekomkommer



Jezus. Met de vorige foto nog vers in het geheugen zie ik deze woordencombinatie: ‘Smakken, zuigen, kreunen’

Je doet erom!
*voelt zich een beetje pervers, nu*

Reactie van: jessie



@ jessie

En ik heb dat dus zelf niet in de gaten h!
Echt niet.
:-)

*vraagt zich af wat dat te betekenen heeft*

Reactie van: zeekomkommer



Ik zal mijn cursus psychologie, hoofdstuk Freud eens bovenhalen. :)

Reactie van: jessie



Je lijkt die domestic goddess wel, hoe heet ze, die engelse. Die smakt en kreunt ook. En dat voor (inter)nationale televisie…Je hebt dus een glorieuze culinaire toekomst in het verschiet :D

Reactie van: mieb



Commenting is not available in this weblog entry.