1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)We hebben allemaal boter op ons hoofd.

Betrokkenheid is nooit verkeerd. Dus witte pagina’s mogen misschien niet veel helpen, weet ik niet, maar het tonen van je betrokkenheid kan geen kwaad.
Zelf ga ik niet op wit. Ik sta wantrouwig ten opzichte van mijn eigen gevoelens. Het is zeker ongekend verschrikkelijk wat daar gebeurt. Maar er is zo veel meer leed. Waar ik me niet of half bewust van ben. Waar ik nooit bij stil sta. Ik denk nooit aan kindslaven als ik chocola eet. Ik denk niet aan kinderarbeid als ik een leuk goedkoop truitje koop.
Nog geen paar weken geleden liepen daar in die stadjes mannen op zoek naar kindhoertjes. Dat is onderdeel van de toeristenindustrie. Was dat dan wel aanvaardbaar? 

Ik weet het niet. Het voelt hypocriet om nu ineens over te lopen van betrokkenheid terwijl ik me twee weken geleden zogenaamd van geen kwaad bewust was. Ik wil niet cynisch zijn. Ik geef geld (maar mijn portemenee is flinterdun hoor Merel). Ik denk dat je meer zou moeten doen. Aan de andere kant heb ik mijn handen vol aan mijn eigen drama. (Echt drama. Met waanzin en verdriet. Niet de gewone verwende westerlingen tragiek.)

Soms weet je even niet wat je moet zeggen. Je bent schuldig, sowieso. Gewoon omdat je aan de goeie rijke kant van de wereld zit.


| Anneke | 06-01-2005 |zeg ook 's watJa ik ga ook niet op wit, maar ben er in eerste instanitie wel in mee gegaan. maar het op wit gaan past niet bij mij, dus geef ik geld en bedenk ik me een paar keer per dag hoe erg het is en leef ik in gedachten mee met de gezinnen in nederland die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij de ramp.

Reactie van: mariekefotografeertDie strike door goeie daar zou een mens maar zo eens dieper over na willen denken…
Sterkte met Uw persoonlijk drama.
Geheel oprecht.

Reactie van: ActiereactieMet schuld heeft het niets te maken.  Wel met verantwoordelijkheid: http://www.hiram.nl/ipsedixit/artikel/608/

Reactie van: HiramAls je je vandaag alleen betrokken voelt en dat wilt tonen, dan geef ik er geen cent voor. Betrokkenheid die in je lijf zit, die telt echt.

Reactie van: robMijn kinderen zamelen op school Aziegeld in voor UNICEF. Dus die geef ik geld mee. Maar echt besef dringt er bij mij niet door.

Reactie van: elianeIk ben ook niet op wit. Maar iedereen moet doen wat hem/haar goeddunkt.
Trouwens, dat ‘echte drama’ moet je natuurlijk wel opschrijven hier. Je hebt een life-log of je hebt ‘t niet! ;-)

Reactie van: Verbal Jamje laatste alinea is ontzettend waar.

Reactie van: CasaSpiderNiet op wit, wel betrokken dus geld overgemaakt.

Zomaar een gedachte: Weet iemand ook hoe het met de Dafur actie is?

Reactie van: RoelofEen sprankelend nieuwjaar toegewenst! Stort allen geld voor alles! Maar met inkopen doen is het moeilijker: wat komt waar vandaan en is door wie gemaakt? Zo weinig mogelijk consumeren dan maar. Behalve Franse wijn, die wordt zeker niet door kinderen gemaakt.Over die kindertruitjes bij H&M heb ik zo m’n twijfels.

Reactie van: mvIk ga ook niet op wit (en dat wil wat zeggen) - die blogactie is volgens mij alleen maar bedoeld om meer hits te krijgen.

Reactie van: Joli(e)Heel goed opgemerkt: de rijke kant van de wereld, niet de goede.

Reactie van: garfanAl het leed van de wereld kan geen mens dragen. Ik vind het enerzijds hartverwarmend dat nu opeens zo veel mensen solidair zijn. Anderzijds vraag je je af wat die solidariteit inhoudt. Wat is schuldig? Wat is onschuldig? Ik denk dat we daar een levenlang over kunnen webloggen. You may say I’m a dreamer - maar de wereld is rond!

Reactie van: Moniekieik dacht dat je alleen schuldig was als het ook je eigen schuld was

Reactie van: sasWat schuld betreft heeft Hiram natuurlijk gelijk.  Het gaat om verantwoordelijkheid. Of mede-verantwoordelijkheid.
In mijn hoofd zijn die twee (schuld en verantwoordelijkheid) bijna synoniem aan elkaar.

(Beetje calvinistische inslag.)

Reactie van: anneke zeekomkommer@Joli(e): jij zegt “die blogactie is volgens mij alleen maar bedoeld om meer hits te krijgen”.

Vandaag was mijn slechtsbezochte dag sinds een jaar of twee, omdat er juist geen teller op de indexpagina stond. En dat geldt voor alle deelnemende weblogs, dus die opmerking slaat nergens op.

Ik word er eigenlijk een beetje pissig van dat iedereen het steeds heeft over dat soort dingen en over wel of niet op wit gaan - baadt het niet dan schaadt het niet en als je zelf iets anders wilt doen, doe dat dan.

Reactie van: MerelIk vind die hele actie een massahysterie, gevoed door de dans rondom de kijkcijfers. Bah! Mensen maken zich alleen nog maar druk als het breeduitgemeten op de tv komt.
Wel heel veel sterkte met je persoonlijke leed, hopelijk kom je er weer bovenop XXX

Reactie van: henrietteschuldgevoel, massahysterie, eigenbelang, verantwoordelijkheid maakt allemaal nix uit. de slachtoffers zal het worst wezen waarom er zoveel geld wordt gestort, zolang er maar geld wordt gestort. met of zonder witte weblogpagina.

Reactie van: hansbsterkte met drama
hoop dat het ergens in 2005 een blijspel wordt…

Reactie van: zeppoSterkte, Anneke…

Reactie van: bertaCommenting is not available in this weblog entry.