1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)



En nou ik weer.

Gisteravond samen met T. de kerststol aangevallen. De kerststol waarvan ik nadrukkelijk had gezegd dattie die moest laten liggen tot de kerst.  Zo dat het iets speciaals zou blijven en bla bla bla. Maar ‘s avonds knorde mijn maag en graasde ik in gedachten mijn koelkast af. Tot ik dus ineens aan die kerststol dacht.
‘Weet je’, zei ik tegen T. ‘had ik nou gezegd dat je niet aan die kerststol mocht komen?’ Hij grijnsde me breed aan en stak zijn duim omhoog.  Even later zaten we lekker te schranzen. Een jonge man en zijn moeder. Gewikkeld in een serieus gesprek. Hij vindt dat je het spijs er uit moet peuteren en gauw in grote happen op moet smikkelen. Ik ben van het spijs eruit halen en over de hele boterham uitsmeren.  Maar het gaat om het spijs. Daarover zijn we het eens. Zonder spijs zou de kerststol nog lekker ingepakt liggen.


| Anneke | 24-12-2004 |



zeg ook 's wat



Terwijl ik juist de spijs eigenlijk helemaal niet lekker vind.

Reactie van: Ruben



Ah, jij bent al net zo principieel als mij.
Hier is het lekkers ook altijd op als we er aan toe zijn.

Reactie van: Roelof



Spijs uitsmeren. Brrr. Dat brok spijs moet je bewaren tot de laatste hap!

Reactie van: cockie



uitsmeren en boter erover!

Reactie van: Marloes



wij hebbben gisteravond het servetten embargo gebroken…
ennne, eerst dik boter, dan de spijs eruit pulken en die dik over de boterham smeren

Reactie van: sas



Ik heb gisteren ook onze bestelde kerststollen bij de bakker opgehaald. Heerlijk!
Prettige feestdagen nog.

Reactie van: henriette



Ik ben ook niet zo’n spijsfan.. Dus als het er onverhoopt bij zit in het stukje dat ik krijg, ga ik het uitsmeren.

Reactie van: KatYo



het stukje kerstbrood waar de spijs zit moet gewoon tot de laatste hap bewaard worden, zodat het overgrote deel van die laatste hap spijs is. desnoods eet je er in eerste instantie omheen. en dan dus die allerlaatste lekkere hap. yummie!
zo hoort dat dus. dat uitsmeren is gewoon barbaars. en is eigenlijk ook verboden door de spijspolitie.

Reactie van: hansb



Uitsmeren!

Reactie van: berta



Gewoon de spijs overhouden & de resterende stol weggooien.

Reactie van: mensch



het is toch veels te veel voor kerst zo’n stol en dan wordt ie maar oudbakken enzo en volgens mij is een stol echt een pre kerstbrood

;-)

Reactie van: zeppo



Commenting is not available in this weblog entry.