1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)De baas heeft ongelijk.

De uitslag is binnen. Het valt mee. Ik ben niet gek.  Er is alleen iets mis met mijn anti-aanbaklaag. Pff. Gelukkig.  Ik heb kennelijk niet zo’n fijne als de Hema pan, waar je de aankoek zo uit kunt trekken.  Wat mij niet verbaasde trouwens. Maar goed. Nu is het ook bewezen.

Geheel en al gerustgesteld toog ik ‘s avonds aan de slag met het grote ingewikkelde ding. Bij het uitpakken bleek direct al dat die baas natuurlijk helemaal geen gelijk had. Er was een uitsteeksel af, en even later ging er nog een. ‘Janeehee’, riep ik ‘dat kan niet hoor, de baas heeft zelf gezegd dat het geen probleem was. Dus, stomme uitsteeksels, ga maar weer gauw terug naar waar je vandaan komt!’
Maar mooi dat ze het vertikten. Naja, het is ook altijd hetzelfde liedje met die bazen. Het is meestal niet hun wijsheid maar hun zekerheid die ze tot baas maakt.

Sip zeeg ik op mijn krukje neder. Mijn schouders hingen af. Een diepe zucht. Ik moet daarbij ook gekermd hebben ofzo, want de dames van de club hielden hun adem in. Wat zal ze doen? Smijt ze het tegen de muur? Barst ze in huilen uit?

Maar dat gebeurde allemaal niet. Ik dacht gewoon aan mijn anti-aanbaklaag. En dat het vuur wat lager moest. Op mijn gemakje luisterde ik naar de oplossingen die men aan kwam dragen. Het was heel genoeglijk.


| Anneke | 17-11-2004 |zeg ook 's watDus,
gewoon maar laten gaan?
met de stroom mee?
enzo?

Reactie van: BertaNou Berta, misschien moet ik het wat explicieter maken.

Het ingewikkelde ding is nog niet klaar en het wordt steeds lastiger. Misschien gaat het niet lukken om de hele grondvorm met uitsteeksels te bekleden. Door gewicht dat op kwetsbare delen rust enzo.

De clou is dat ik me daar niet over opwind. Ik zie wel. Of ik verzin een list. Daar ben ik goed in. Listen verzinnen.

Tenslotte: het kleiobject is natuurlijk ook een metafoor voor Echte Ingewikkelde Problemen.

Reactie van: anneke zeekomkommerjemig
wat wijs

ik lek nooit door naadjes trouwens
ze gaan alleen een beetje los zitten soms

Reactie van: zeppogenoeglijk? Pure stress! Het gaat je gewoon lukken, whatever de grote baas wel of niet zegt. Dus! Denk aan zand! Denk aan teiltje! Ga maar op een laag pitje allemaal kleine uitsteekseltjes maken! (poeh hee, ik ben wel echt een juf hee)

Reactie van: MoniekieWeet U bij het zien van bewuste aankoek denk ik, wellicht wat simpel, eerder aan voordeel dan nadeel, U wordt immers vanzelf voorzien van een extra beschermlaagje.
(U is uiteindelijk kunstzinnig genoeg om bewust beschermlaagje er iets schoner uit te laten zien dan op bewuste foto.)

Reactie van: ActiereactieCommenting is not available in this weblog entry.