1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)De wonderbaarlijke vermenigvuldiging.

Opgeschrikt. Dat is het juiste woord. Een man wordt doodgeschoten. Een omstreden figuur, een lastpak. Niettemin een grote schok. Je hoort niet op straat vermoord te worden. Maar evengoed kan ik moeilijk tegen de nieuwsjunks. De plaatjes die onmiddelijk overal verschijnen, het lichaam van de dode duizend keer duizend te kijk gezet.
En keer heb ik me volledig mee laten slepen. Destijds met de ramp in Enschede, ik was niet bij de televisie weg te slaan. Keer op keer zag ik de amateurbeelden van de klap. De horror, de kapotgeslagen mensen. Met tranen in mijn ogen. Maar voor wie huilde ik?
Later met de vliegtuigen die tot in het einde der tijden in de twintowers zullen blijven vliegen heb ik me afgewend. Ik wilde er kennis van nemen, maar geen duizend keer. En zo gaat het ook vandaag.


| Anneke | 02-11-2004 |zeg ook 's watAlweer een man van het vrije woord vermoord… :(

Reactie van: GeeSpotWat betreft die man van het vrije woord, lees komma er eens op na. Ik ben het niet met je eens, ik vond van Gogh een verpester van het vrije woord,  maar komma heeft dat veel netter verwoord voor me, zeg maar.
Ik ben tegen moord in het algemeen.
En niet extra verontwaardigd om deze.
Ik ben verontwaardigd over de vermenigvuldiging van het leed.
Snap je?

En ook om de geruchtenstroom die er op gang komt en het gemeesmuil en alles en alles.

Ahum.

Reactie van: zeekomkommerMensen horen inderdaad niet vermoord te worden. Maar de nasleep daarna is op z’n minst zo vreemd inderdaad: op radio en tv gaat het maar door.

Reactie van: KatYoIk denk dat door al die aandacht wel eventuele rellen zullen uitblijven omdat iedereen die iets wil zeggen nu de kans krijgt eens flink om zich heen te spugen.

Reactie van: Joli(e)Als de vrijheid van het woord in het gedrang is, kan er niet genoeg aandacht aan worden geschonken.
Maar je gevoelens ken ik. Ga ook geen avond lang naar mensen kijken die vertellen hoe erg het is.

Reactie van: heyrikAnneke,
mee eens!!!
Bedankt…

Reactie van: BertaIk zag het bericht toen ik juist op was…Theo van Gogh vermoord (als rasechte belg had ik nog nooit van de regisseur gehoord). Ik dacht: “was die niet al lng dood? (doelend op de broer van…) *zucht*

Reactie van: jessieToch is het wellicht ook goed. Stel je voor dat er niet over gepraat werd, dat zou ook behoorlijk bizar zijn. Niet alleen Theo van Gogh staat ter discussie, maar de achterliggende problemen .. En dat mag misschien wel eens!

Reactie van: CiNNeRNatuurlijk moet je je hart kunnen luchten, en mogen de problemen niet onder het vloerkleed worden geveegd. Openheid is goed.
De vraag is wanneer je hart luchten omslaat in mekaar gek maken. En waar de scheiding ligt tussen het openlijk bespreken van problemen en polariseren.

Verstand, waarde mensen, en beleid. Dat is wat we nodig hebben.

Reactie van: zeekomkommerEindelijk werd er eens op TV gezegd dat Nederland en met name Amsterdam niet meer de vrijstaat is die we altijd claimen te zijn. Voorlopig hoef ik even geen TV meer te zien, ik richt me vandaag maar even op het woord.

Reactie van: artgrrlIk vind het ook erg, maar de tv blijft uit, hoor. Het dagenlange nakaarten en de stemmingmakerij, ik heb er geen zin meer in. Ik ben het met je eens dat iedereen z’n gezonde verstand eens moet gaan gebruiken. Dat zou al een hoop schelen.

Reactie van: Anne-FloorCommenting is not available in this weblog entry.