1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)Een beeld in het bos.

Leentje leerde Lotje lopen langs de lange Lindelaan. Daar moest ik aan denken gisteren in het bos bezig met mijn digitale herfstfdoos (met van die fijne, neppe polaroids).
Ik dacht altijd dat dat iets bijzonders was. Een Lindebaan. Leentje kon Lotje immers overal leren lopen. Waarom moest het dan speciaal daar? Er moest iets zijn met die Lindebaan. Ik bedacht dat het een soort koorddansen moest zijn op een breed lint. Gespannen tussen twee bomen misschien. Linten zijn wel geen linden maar het leek er genoeg op. Van Lindebomen had ik nog nooit gehoord, en dat een laan een weg met bomen was leerde ik pas toen ik ging kruiswoordpuzzelen.

Van die dingen die in je gedachten oppuppen als je in het bos loopt. Het beeld van die grote jongen en het kleine meisje op een koord zo breed als een fietspad. Maar dan hoog gespannen tussen twee bomen.

Dat het gewoon om al die ellen die er in voor kwamen ging kwam niet bij me op. Ik heb geen talent voor eenvoudige oplossingen.


| Anneke | 28-10-2004 |zeg ook 's wat“Return to sender! Undressed unknown”
Als je 12 bent en meezingt met de Pelvis en je post wordt nooit ongeopend teruggestuurd, maar gewoon gelezen door ontvanger. Een ongeklede, onbekende man, wordt retour gezonden. Hoe? Waarom? Zat er een kaartje aan z’n teen?

Reactie van: duizendstraHee. Ik dacht dat jij en ik de enige twee waren die het woord oppuppen gebruikten, maar Google geeft er 13 en daar staan wij niet bij. Maar dat komt nog…

Reactie van: IreneEn wat “undressed unknown” betreft: http://www.corsinet.com/braincandy/wrlyric.html

Reactie van: Irenehahaha!
wat gaan er toch een waanzinnige dingen om in kinderhoofden

(ik hoorde in een liedje uit hamelen iets over ‘wanneer een horsje kitnetst’, in mijn beleving was dat een vogeltje dat iets heel byzonders kon met kaatseballen; veel later verstond ik dat gezongen werd ‘wanneer een reus je kidnapt’...
niet dat ik destijds wist wat kidnappen inhield maar het was in ieder geval ook minder poŽtisch;-))

Reactie van: peet...maar ben je gisteren nog een tra tegen gekomen?

Reactie van: sasMooie doos!!!

Reactie van: BertaWij leerden thuis altijd ‘Liesje leerde Lotje lopen’, kennelijk had Leentje nog een zusje;-)

Reactie van: henrietteAaaa, ik zou willen dat ik tijd had voor een digitale herfstdoos, maar ik ben er zelf een geloof ik.

Reactie van: elianefijn een polaroid.. dat zijn de mooiste kiekjes…

Reactie van: zeppoCommenting is not available in this weblog entry.