1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

<< Zaterdag. | TERUG | Nep! >>


En dan de herendingen.

In de hal van de bieb hebben ze een reuzeschaakspel. Er wordt altijd druk gebruik van gemaakt. Maar alleen door mannen. In al die jaren dat ik er kom heb ik nog nooit een vrouw zien schaken. Zelfs op de toeschouwersbankjes zit maar heel zelden een vrouw. En zeg nou niet dat vrouwen niet kunnen schaken, want die er zijn er genoeg op dit niveau. Het is gewoon een herending.

(PS. Ehm, ja niet dat ik kan schaken hoor, maar als ik het zou kunnen zou ik het waarschijnlijk niet in de hal van de bieb doen.  Dat iedereen je kan zien enzo. Kennelijk doen alleen mannen dat. En dat verbaast me dan. Wat drijft ze ertoe. Is het een gezelligheidsding? Je begrijpt er niks van want ze praten nauwelijks.
Ik vind ze leuk. Die mannen. Ik gluur altijd even naar ze van een afstandje. Ze zijn zo serieus. Ze denken lang na en doen een zet. Soms aarzelend, soms met veel omhaal. Het publiek op het bankje knikt lichtjes het hoofd als het een goeie is. Soms ontstaat er een kleine discussie over een actie. Maar al gauw zwijgen ze weer en doen hun onverzettelijke zetten.)


| Anneke | 19-10-2004 |zeg ook 's watOp het Max Eeuweplein in Amsterdam staat ook zo’n reuzenschaakbord. Ik kan daar echt heel gelukkig van worden want soms zie je een zwerver tegen in zakenman in actie. Prachtig toch?

Reactie van: KaatAfgelopen vrijdag was er op mijn kantoor een salesmeeting. We verkopen relatiegeschenken, en allerlei nieuwe produkten waren leuk uitgestald op tafels door onze secretaresse (40+ -er). Met een schok ontdekte ik dat een schaaksetje was ingedeeld als dambord! Dat ging mij toch een tikje te ver. Je kan dan wel vrouw zijn, maar toch geen onnozele ziel die nog nooit een schaakbord heeft gezien! Hoofdschuddend heb ik onmiddelijk als stukken op hun juiste plekje neergezet. Plaatsvervangende schaamte voor zulke vrouwen!
Iemand een potje schaken?

Reactie van: Agnesschaken is heerlijk
niet als biljarten trouwens
snookeren ook

Reactie van: zeppoMag ik even zeggen dat ik de plaatjes op Zeekomkommer erg okee vind? En ook van die kekke polaroid-dinges enzo. Leukleuk!

Reactie van: DimitriTuurlijk Dimitri, graag zelfs :-)

Reactie van: zeekomkommerIk zat echt lang te denken wat ‘her-endingen’ waren, maar na het lezen van je stukje begrijp ik het hoor!
Een kwestie van klemtoon :-)

Reactie van: cockie-dat iedereen je kan zien enzo..
Hier valt dat niet zo op natuurlijk. Maar niets om je voor te schamen hier hoor. Zeker niet!

Reactie van: TheoNou Theo, het heeft me de nodige moeite gekost hoor, in het begin. Lees maar.

Reactie van: zeekomkommerCommenting is not available in this weblog entry.