1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

<< Updeet! | TERUG | Tutoyeren >>


Duits VenetiŽ.

Ik speelde in een Duitse krimi. Tenminste dat denk ik. Er kwamen ruimschoots volwassen mannen met te kleine leren jackjes in voor. Ze deden alles wat de wet verboden had, maar dat gaf niet want ze deden het voor de goede zaak.
De chef, een nare man natuurlijk, werd er horendol van. Das logisch. De chef is een diplomaat. De chef kan zich niet veroorloven de cowboy uit te hangen. Hij moet schipperen tussen de wet, rechtvaardigheid en corruptie. En dat met de media in zijn nek. Arme chef.
Anyway. Ik zit dus in een Duitse krimi. Er vindt een lange wilde achtervolging plaats, ik weet niet op wie of waarom, maar ik achtervolg dapper mee. Er gebeurt niet veel. Welbeschouwd vormt een wilde achtervolging altijd een stilstand in een verhaal, alle dynamiek ten spijt.
Maar ineens is de boef gevangen en het decor verandert spoorslags in dat van een drukke toeristenstad. Een soort VenetiŽ maar dan Duits. Dat is het aardige van dromen hŤ. Je kan gewoon je associaties volgen. Alleen ben ik er nog niet achter wat het verband is tussen een Duitse krimi en een Duits VenetiŽ. Of het moet zijn, dat het allebei niet kan.


| Anneke | 01-09-2004 |zeg ook 's wat‘Welbeschouwd vormt een wilde achtervolging altijd een stilstand in een verhaal, alle dynamiek ten spijt’ - oeh dat is potverdorie een mooie zin, seacucumber!

Reactie van: jacqHeute abend um 22:40 Uhr auf Zweites: “Die Seewalze in Venedig”

Reactie van: DimitriDat Moezelreisje van je speelt behoorlijk op, my dear Watson.

Reactie van: sasIk zit dus in Tom en Jerry. Ik ren over de rand van de afgrond. En ik kijk naar beneden. Niets.

Reactie van: RubenMisschien een gedroomde contaminatie van Der Tod in Venedig (Mann) en Eine Nacht in Venedig (Strauss)?

Reactie van: de P.Zat ik helemaal klaar om 22.40 bleek Seewalze in Venedig een Duitse krimi te zijn :-( 
Maar de P. heeft er een mooie draai aan gegeven. Die hou ik erin :-)

(en volgend jaar ga ik wŤl dat Moezelreisje maken, let maar op!)

Reactie van: zeekomkommerArt is permitted to survive only if it renounces the right to be different, and integrates itself into the omnipotent realm of the profane. by casino

Reactie van: online blackjackCommenting is not available in this weblog entry.