1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

<< Verzet! | TERUG | Chagrijn. >>


Serendip.

Ik was op zoek naar de pindastoel. En stuitte op een site met ansichtkaarten van vuurtorens. Mooi! Ik vind dat één van de mafste dingen van internet. Het leukste, van internet. De neiging tot het aanleggen van catalogi en verzamelingen.  En dat je daar dan vervolgens weer nietsvermoedend terecht kunt komen. Terwijl je heel andere antwoorden zocht.  Heel andere.
Vuurtorens zijn natuurlijk ook prachtige dingen. Het verzamelen meer dan waard. Met een groot metaforisch gehalte, dat is ook fijn. Baken in de woelige nachten van de levenszee. Poeh, kan het treffender!
Ik geef toe het is een makkelijk houvast voor slechte dichters. Maar in handen van Lawrence Ferlinghetti wordt hij verweven met het Orakel van Delphi. Dat is toch knap!
En plaatjes, prachtige plaatjes. Nee, niet de schilderijen, daar ligt het ook altijd te dik bovenop, maar op postzegels, lucifersdoosjes en ansichtkaarten. Schmüllen!


| Anneke | 19-08-2004 |zeg ook 's watMeine Leuchtturm-Seite :-)

Reactie van: cockie“Falls meine Seiten eine Traffic-Rate > 1 GB/Monat haben, werden Sie durch ARCOR gesperrt und werden erst im nächsten Monat wieder frei!”

ARCOR met z’n stomme rotgesperr altijd!

Reactie van: Martenik had nog nooit van de pindastoel gehoord. Maar ja, dat heb je zo met kuikens hè...
;-)

Reactie van: KuikentjeJoh als je vuurtorengek bent ga je toch helemaal uit je dak van zo’n site. Ik moet toegeven dat ik ook erg van vuurtorens hou, en ik bezoek en fotografeer degene waar ik bij in de buurt kan komen altijd. Bijna altijd een garantie voor een mooi (zee) uitzicht.

Reactie van: IngridHeb net een lastig boek uitgelezen dat daar ook zwaar op leunt: Lighthousekeeping van Mevrouw Winterson
Weet nog niet of het een aanrader is…

Reactie van: sasDe mysterieuze wegen van internet doen je nog eens ergens belanden.

Reactie van: Chantal(Even checken of de mooie vuurtoren van St. Bees in Engeland erbij staat omdat we daar afgelopen vakantie langsgewandeld zijn: jaaa!!) Mooie collectie!

Reactie van: DimitriMij treft dit keer vooral de welgekozen naam van dit logje.

Reactie van: IreneCivilization is the progress toward a society of privacy. The savage’s whole existence is public, ruled by the laws of his tribe. Civilization is the process of setting man free from men. by online roulette

Reactie van: online casinoCommenting is not available in this weblog entry.