1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

<< Bericht | TERUG | Voila! >>


Etentje.

Terwijl ze de kip knipt vertelt ze van het zeeaquarium. Zeekomkommers zijn zeer vieze beesten zegt ze, en volgens haar moet ik beslist een andere naam nemen. Zeesterren zijn ook eng, want eigenlijk bestaan ze alleen maar uit een maag en wat tentakels, maar die zien er dan tenminste nog mooi uit.
Op de een of andere manier trekt me dat momenteel wel aan ook. Dat je alleen maar een maag hebt. Geen gedonder aan je kop. Geen jengelende computers, geen problemen met de was. Gewoon alleen maar schranzen. Morgen toch eens kijken of zeester.nl nog vrij is.

Later: Om haar argumenten kracht bij te zetten stuurde ze ook nog een plaatje van het vieze beest. Maar het werkt niet. Ik vind het juist wel een aandoenlijk mormel. En dapper ook. Zo’n bouwplan en daar moet je dan maar rond mee zien te komen. Als organisme. De zeekomkommer is een held!


| Anneke | 06-08-2004 |zeg ook 's watAch, ik vind zeekomkommer wel wat hebben. Het is best uniek, je komt ze niet overal tegen. Gewoon houden hoor die naam, maakt je herkenbaar!!

Reactie van: ChantalMet van die tentakels over straat lijkt me anders erger dan problemen met de was. Nou ja. Evenerg is het, denk ik.

Reactie van: MartenIk denk dat je als zeester wel veel makkelijker de was kunt op hangen,
zonder dat je een knijper in je mond hoeft te hebben, bedoel ik, met al die tentakels

Reactie van: sasTsjjjj,
jij dacht natuurlijk dat ik iets ging zeggen over dat kipknippen,
nou mooi niet dus

Reactie van: sasHier knippen ze stokbrood, Vink ook zo raar.

Reactie van: odetteIk knip mijn kipfilet ook. Maar ik hou het geheim. Ik ben een stiekeme kipknipper

Reactie van: anoniemIk vind het raar dat associaties met dieren zo serieus genomen worden. Heeft iets bijgelovigs vind ik. Brrr. Doe jij maar lekker een eng beest, wat geeft dat nou? Mijn dochter draagt de naam van een terroristisch romanpersonage. Waarom daarom, de naam klonk goed. Zeekomkommer klinkt ook goed.

Reactie van: elianezee-egel kan ook. Zee-anemoon. Zee-paardje. Maar toch blijft Zeekomkommer wel het meest origineel IMHO ;)

Reactie van: WaldoIk knip snijbonen en heel binnenkort wellicht een haan.

Reactie van: cockieHet draait hierom: zeekomkommers halen adem door hun anus! En dat gaat te ver, vind ik. Wat wel weer sympathiek is, dat ze ‘s nachts verticaal in zee hangen, terwijl ze overdag plat op de bodem liggen. Sommige soorten althans. Maar ‘whats’ in a name’ he. En hoeveel soorten zeekomkommers zijn er wel niet? Ik ken er nu twee.

Reactie van: duizendstraen ze poepen zeker door hun mond

Reactie van: trudieen maag en tentakels.
hoe overzichtelijk!

Reactie van: zeppoZe poepen en plassen door hun mond! Echt waar.

Reactie van: duizendstraEen anti-held.

Reactie van: duizendstraEn als ze aangevallen worden braken ze hun darmen uit!
Echt waar!
Dat is nog eens een verdediging…

Reactie van: Joli(e)Ik vind het maar een kleddertje. Doe toch maar een zeeduivel, inplaats. En kip knippen met, hoe krijg je anders zo’n beest stuk?

Reactie van: IreneCommenting is not available in this weblog entry.