1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

<< ontmoeting | TERUG | zussen >>


De buurtkärcher.

Het Grote Stoepschoonmaak Gebeuren is weer begonnen. Vanmorgen om nog geen tien uur hoorde ik ‘m starten: de buurtkärcher. Het begint altijd bij de familie de W..
Meneer de W. wordt aangestuurd door zijn vrouw. Dat hoor je aan het geluid van de hogedrukspuit. Nou ja hoge druk…. Het is zo’n ding met een hoge druk van lik me vessie.
Het schoonmaken van twee meter stoep duurt een halve middag. En de buurman wordt steeds chagrijniger, dat hoor je aan dat ding. Jengeljengeljengel.
Morgen is de buurman links aan de beurt. En volgende week gaat ie weer een deurtje verder. Zit je weken lang met dat gejengel door je open ramen. Je zou bijna een comitee oprichten: Elke Buur Zijn Eigen Hogedrukspuit!
Het pinksterweekend kan dan uitgeroepen worden tot Nationale Stoepschoonmaakdagen. Met z’n allen lekker jengelen. Wat een geweldig kabaal zal dat geven!


| Anneke | 24-04-2004 |zeg ook 's watZe moesten verboden worden! Waar blijft het ouderwetse handwerk?

Reactie van: Nenehverschrikkelijk!
Weer iets om op mijn lijstje ‘vooral niet in de buurt van wonen’ te zetten.

Hier schrob ik altijd. Met bezem en water.

Klinkt vooral vertrouwd, veilig en gezellig…

Reactie van: zeppoIk dacht altijd dat het stoepje schoonmaken een typische belgische aangelegenheid was. Hier doen ze “het” het gehele jaar. En sommigen al om 6 u s’ochtend. Dan wel met een bezem hoor.

Reactie van: robCommenting is not available in this weblog entry.