Vakantie – end to beginning


Ik haat vliegvelden. Vroeger, toen ik jong was vond ik ze zo leuk. Spannend. Nu niet meer. Dat is ook niet helemaal waar, maar toch zou je kunnen zeggen, “I have a love-hate relationship with airports.” Meer haat dan liefde. Vooral omdat ik ben iemand die moeilijk afscheid kunnen nemen.


Zo ziet mijn keel er uit normaal gesproken. Maar toen, op die dag voor mijn gevoel alsof ik een golfbal geslikt in had.
Weet je? Ik ben al zo een emotioneel mens. Maar het was voor mij ZO een zegen, zo een cadeautje die tijd met mijn schoonzusies. Pot voor dikimus. Ik wist het al de nacht er voor. Ja, toen had ik al tranen in mijn ogen – gewoon van het idée dat de volgende dag wij moesten ze uitzwaaien.

Dat weten wij alemaal – je familie die kies je niet, je vrienden kies je wel, maar aangetrouwde familie is een beetje van alle twee. Dat vind ik zo mooi. Je kiest je man (of vrouw) en je krijg zijn famlie daarbij…dat kan twee kanten uit, hoor, dat weet ik ook wel. Maar ik heb geluk. (and I am not blowing sunshine in anyone’s face – it’s the truth!) En nu met een nieuwe kleine Harmsen in de familie dat maakt die band sterker, vind ik.

Dus, om terug komen op die vliegveld…voor mij, ik wou dat ze nog twee weeken (of maanden zelfs!) zouden kunnen blijven. Er was zo veel dat wij wilden nog doen…(naar Dairy Queen bijvoorbeeld en een Peanut Buster Parfait delen…laat staan om Stanley Park te bezoeken, walvissen kijken en nog veel meer dingen doen…) maar dat komt nog wel…de volgende keer dan!
 
Canada!

Ken je dat gevoel van de laatste dag(en) van een verblijf elders?
Hoe de uren wegtikken. En als je dit of dat nog wilt doen, dan moet het nu?
Zo’n naderend afscheid verdikt je tijd.

De laatste keer dit, de laatste keer dat.
Nog een keer de stad in en nog een keer samen eten en dan heb je het zo'n beetje gehad.

De dingen van de vakantieplek lijken inmiddels gewoon. Je kent de namen van straten en wegen in de buurt van 'je' huis. Je weet waar de groenten gekocht worden, waar de koffie gedronken.


De wandeling langs de rivier die sneller stroomt dan de Maas en breder is.
Waar boomstammen drijven die je op een warme dag kunt ruiken.

Je kent het geluid van de garagedeur die opengaat als je broer thuiskomt. Je broer die zo ver weg woont met zijn lieve vrouw en pracht van een zoon. Maar die nu dicht bij zijn, warm en van vlees en van bloed.

Dit vind ik altijd het beste deel van een reis. Als het afscheid al nakend is en onomkeerbaar.
De dingen en mensen dierbaarder.


       
Untitled Document
     
 

afl. 11
 
Untitled Document
     
 
afl.11-15
afl.06-10
afl.01-05
 
     
 


wie,wa,waar?