Pink!

Geheel in the mood van mijn thuisverbetering kocht ik een paar planten. Die had ik ook nog niet. Ik hou er wel van maar ik verzorg ze niet goed. Het begint hooggestemd met om de drie dagen water geven en het eindigt meestal in een soort bonsaiwoestijn.
Ik ben wel es bang dat ik daar voor nog eens in de hel zal belanden. En dat ik dan heel wat miniwoestijnen te verantwoorden heb.
Terwijl ik niet eens gelovig ben hè!
Maar ik heb ook nog wel wat ter verdediging aan te voeren hoor. Het komt heus niet alleen maar doordat ik laks ben.  Het komt ook gewoon omdat ik er de schoonheid van inzie als dingen op hun retour zijn, of zelfs afgeschreven. Sterker, vaak vind ik ze dan op hun mooist.
Zo gebeurt het dat ik thuiskom, het blakende groen hup hup een plaatsje geef, en me vervolgens een uur lang vermaak met de blaadjes (klik!) die onderweg gesneuveld zijn.
Dat moet toch in mijn voordeel spreken. Zou ik denken.
Tenzij Hij niet van roze houdt natuurlijk.
Dan ben ik pas goed de sigaar.


| Anneke | 09-01-2008 |


Ha, ha - mooi hoor. Trouwens: die kralen wil ik ook wel! Plantjes daar ga ik thuis niet over. Ik verwen ze zo dat ze ervan stikken. Da’s ook niet goed. Op een goeie dag heeft mijn echtgenoot ingegrepen en het overgenomen - nu staan ze er allemaal vrolijk bij. Ik praat alleen zo nu en dan met ze als ik langs kom. Voornamelijk om ze gerust te stellen dat ik ze NIET zal gaan verzorgen.

Reactie van: Diana*schrikt en gaat snel de plant water geven*
Voor mij is het een uit het oog uit het hart ding. Het is dus erg fijn dat je dit even schreef, dat geeft mijn plant nu weer een paar weken extra leven…

Reactie van: SusanDus die credits kun je er dan ook weer bijop tellen ;-)

Reactie van: SusanThink pink!

Reactie van: GerhardSommige van mijn planten leven tot mijn verbazing alweer een paar jaar. Iets begin ik dus beter te doen op plantengebied. (Al zullen een paar schrale planten het daar niet mee eens zijn.. die zijn een paar blaadjes van de totale ondergang verwijderd..)

Reactie van: KatYoja, groene vingers noemen ze dat, je hebt ze of je hebt ze niet ;-) “vroeger” vielen de bloemblaadjes van een tulp af, nu blijven ze er mooi aan zitten… bijna niets is mooier vind ik en ik heb nog een klein bosje gemengd gekleurde tulpen op hun retour staan van half december… mooooi :-)

Reactie van: MarionIk ben ook van het kopen van planten en bloemen en niet van het onderhoud. ‘t Is maar goed dat m’n zoon geen plant is.. ;)

Reactie van: estherCommenting is not available in this weblog entry.


.(JavaScript must be enabled to view this email address)