Wat is een zeekomkommer?


Zo vraagt men zich af, en raakt dan hier verzeild. Vooral Vlamingen zijn frequente zeekomkommerzoekers. Waarom nou juist zij is één van die onoplosbare raadsels van google.

Op den duur ga je je toch een beetje schuldig voelen. Om al dat vruchteloze zoeken. Krijg je de behoefte om dingen uit te leggen. Wie je bent, waarom je zeekomkommer heet. En waar je dan wèl zeekomkommers kan vinden. Want dat is wat de mensen willen weten natuurlijk.

Ik zal het even uitleggen. Zeekomkommer is mijn weblog. Een weblog is een soort digitale speakerscorner. Het is alsof je midden in het Hemarestaurant op een stoel geklommen bent om dingen te roepen. Eerst was het heel eng. Na een tijdje werd het leuk. De mensen klapten en riepen hoera. Soms heb ik het gevoel dat ik hier een beetje voor gek sta. Op die stoel. Midden in de Hema. Maar meestal niet. Dat komt doordat ik mijn zeekomkommerpak aan heb. Nou. Zo zit dat dus.

Je denkt nu misschien wat bezielt een mens om maar zo van alles op het internet te slingeren. Dat mens is hartstikke gek. Nou, dan zit je er mooi naast. Ik heb er toevallig wel een prijs twee prijzen (dutch bloggies) mee gewonnen. Volgens sommigen stelt dat niet zo veel voor, en dat is misschien wel zo, maar in de leesladder van Blokje levert dat wel mooi een kroontje onder mijn naam op. Een heel jaar lang. Ha!

Als je meer over mij wilt weten moet je vooral even mijn pluspunten bekijken...


O, en hier en hier en hier kan je echt informatie over zeekomkommers vinden.

Bezembinder - visuele links
Chrystl Rijkeboer - haar!
Suds and Soda - notes on art
Aad Wieman - Illustraties
Roland Vonk - Archief Rijnmond
Rudolf Leuckart - wandtafeln
Shida Kuo - Keramiek
Ernst Haeckel - Illuster
Annie MG Schmidt - Annie!
Artbbq - kunstportal
Lisette Verkerk - ook installaties
Lizan Freijsen - visual arts
Vooys - literair tijdschrift
Sarah Parker_Eaton - sieraden
Eliane Duvekot - tekeningen
Marike Vierstra - dingen!
Photoq - fotomagazine
Ik - zei de gek!
.(JavaScript must be enabled to view this email address)